Skip to main content

​”Biohajoava kahvikapseli haastaa Nespresson ®”

Press Release   •   Feb 29, 2016 09:21 GMT


Nyt kaikkien on mahdollista nauttia erinomaisesta kapselikahvista valmistetusta kahvista hyvällä omallatunnolla. Ruotsalainen kahvipaahtimo Löfbergs lanseeraa kaivatun ympäristöystävällisen uutuuden: täysin kasvikuiduista valmistetun kahvikapselin, joka kompostoituu kahdessatoista viikossa. Kapselit sopivat Nespresso®- laitteisiin, ja niitä on saatavilla viittä eri makua.

- Olemme luonnollisesti erittäin ylpeitä tästä uutuudesta. Tämän päivän kuluttajat asettavat korkeita vaatimuksia sekä maun että ympäristön suhteen, ja koska tavoitteenamme on olla Euroopan kestävin kahvin valmistaja, velvollisuutemme on viedä kehitystä eteenpäin kestävien tuotteiden ja ratkaisujen avulla, toteaa Löfbergsin toimitusjohtaja Lars Appelqvist.

Maksimaalisesti makua minimaalisesti materiaalia ja jätettä

Aseta kahvikapseli Nespresso®-laitteeseen, nauti maistuvasta kahvista ja lajittele lopuksi kapseli kompostoituvaan jätteeseen perunankuorien, ruoantähteiden ja muun biojätteen kanssa. Tämä kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta sitä se on. Löfbergs on kehittänyt yhdessä alankomaalaisen Advanced Technology Innovationsin (ATI) kanssa kahvikapselin, joka on täysin kasviperäinen.

- Kapselit valmistetaan sokeriruokokuidusta, ja ne voidaan lajitella biojätteeseen. Oikeissa olosuhteissa ne muuttuvat ruokamullaksi vain 12 viikossa, kertoo kestävyysjohtaja Eva Eriksson Löfbergsiltä.

- Suurena haasteena oli kehittää sellainen kapseli, joka todella säilyttää kaikki hyvästä kahvistamme löytyvät 899 makua ilman suurta määrää tarpeettomia kääreitä. Tämä on kuitenkin nyt ratkaistu. Näin ollen voimme tarjota kompostoituvan kapselin, joka sisältää todella hyvää kahvia ja on lisäksi pakattu erittäin pieneen ja resurssitehokkaaseen pakkaukseen, Eva Eriksson toteaa.

Uudet kahvitottumukset mahdollisuudet ja haasteet

Ruotsi on yksi maailman eniten kahvia kuluttavista maista, mutta kahvitottumukset muuttuvat nopeaa tahtia. Uudet paahtomenetelmät valloittavat alaa, varsinkin kapselit, jotka antavat kahvin nauttijoille uusia vaihtelumahdollisuuksia. Ne tuovat kuitenkin mukanaan myös haasteita. Kapseleista tulee paljon jätettä, ja ne sisältävät usein muoveja ja alumiinia. Mutta nyt on siis olemassa vaihtoehto. Löfbergsillä ollaan uutuudesta hyvin ylpeitä.

- 1990-luvulla toimme ensimmäisinä markkinoille alumiinittoman kahvipaketin sekä ekologisen ja Reilun kaupan kahvin. Kompostoituvilla kapseleilla, jotka sisältävät luonnollisesti erinomaista sertifioitua kahviamme, säilytämme asemamme kestävyyden alan uranuurtajina, toteaa Löfbergsin toimitusjohtaja Lars Appelqvist.

Löfbergsin uudet kompostoituvat kapselit lanseerataan ensin Ruotsissa, minkä jälkeen ne tullaan lanseeraamaan kansainvälisesti. Suomi on tällöin erittäin kiinnostava markkina-alue.

Lisätietoja:

Leif Sjöblom, innovaatiojohtaja, +4654140142

Viisi maukasta uutuutta

Uusi kahvikapselien sarja sisältää viisi kahvilaatua, joilla on erilainen maku, historia ja käyttömahdollisuudet. Kapselit sopivat kaikkiin Nespresso®- -keittimiin.

Nero Intenso: Intensiivinen ja voimakas ristretto, jossa maistuvat kuivattujen hedelmien ja kaakaon sävyt. Kahvi on luomu (ekologinen).

Rosa Nera: Mieto ja miellyttävä espresso, jossa on mukana makeutta ja kaakaon vivahteita. Kahvilla on Rainforest Alliancen sertifikaatti.

Oscuro Segrato: Klassinen espresso, jossa on häivähdys kaakaota ja voimakas jälkimaku. Kahvilla on Rainforest Alliancen sertifikaatti.

Ethiopian Sidamo: Pehmeä, mieto espresso/lungo tasapainoisilla ja eksoottisilla sitrushedelmien, bergamotin ja suklaan sävyillä. Kahvi on luomu (ekologinen).

Passionata: Espresso, jossa maistuvat lempeät ja samalla voimakkaat kuivattujen hedelmien maut ja suklaan vivahteet. Kahvi on luomu (ekologinen).

*Kapselit lajitellaan ruokajätteeseen kunnallisten kotitalousjätteitä koskevien jätehuoltomääräysten mukaisesti. Kapselit ja kahvinporot kuljetetaan tällöin teollisesti kompostoitavaksi. Näin ollen ne kompostoidaan EU:n teollista kompostointia koskevien vaatimusten mukaisesti.

*Nespresso on kolmannen osapuolen rekisteröity tavaramerkki, eikä sillä ole yhteyksiä Löfbergsiin.

Löfbergs on yksi Pohjoismaiden suurimmista perheyrityksenä toimivista kahvipaahtimoista. Yrityksellä on 300 työntekijää ja 1,5 miljardin Ruotsin kruunun liikevaihto. Sen kotipaikka on Karlstad, ja yrityksellä on omia paahtimoita Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Latviassa. Yhtiö on perustettu vuonna 1906, ja se on nykyisin yksi maailman suurimmista luomuviljellyn ja Reilun kaupan kahvien maahantuojista. Löfbergs omistaa myös Kobbs-tee-tuotemerkin. www.lofbergs.se

Attached Files

PDF document

Comments (0)

Add comment

Comment