Jauns ZEISS super platleņķa objektīvs ar autofokusu – ZEISS Batis 2.8/18

ZEISS Batis 2.8/18 paplašina pilna kadra objektīvu klāstu priekš Sony kamerām ar E-mount.

ZEISSBatis 2.8/18 paplašina Batis objektīvu klāstu ar super platleņķa objektīvu. Sony1) sistēmas kamerām ar E-mount paredzētiem jauniem objektīviem, kas piedāvā 99 grādu diagonālu leņķa lauku, patlaban ir visīsākais pilna kadra fiksētais fokusa attālums ar autofokusu. Jaunais ZEISS Batis 2.8/18 ar inovatīvu OLED displeju, lai parādītu fokusa attālumu un lauka dziļumu, ir iespaidīgs pateicoties tā augstajai kvalitātei visā attēlā. Objektīvs būs pieejams no 2016.gada maija.

„ZEISS Batis 2.8/18 ir turpinājums veiksmīgajiem pirmajiem diviem fokusa garumiem ZEISS Batis 2/25 un ZEISS Batis 1.8/85. Neskatoties uz ļoti plato leņķi, mums ir izdevies perfekti pielāgot ZEISS Batis 2.8/18 attēla kvalitāti ar diviem dažādiem objektīvu veidiem.” saka Dr.Maikls Polmans, ZEISS kameru objektīvu produktu menedžeris. „Paplašinot ZEISS Batis objektīvu klāstu, mēs piedāvājam radošiem un zinošiem fotogrāfiem vēl vienu profesionālu instrumentu” saka Polmans. Ar ZEISS Batis 2.8/18 klienti tagad var izbaudīt super platleņķa pilna kadra objektīvu, ko sen jau ir gaidījuši.

Plašs pielietojuma klāsts.

Jaunais ZEISS Batis 2.8/18 ir iespaidīgs, ņemot vērātā augsto kvalitāti visā tā attēla laukā. „Pateicoties tā 99 grādu diagonālajam leņķa laukam, šis objektīvs ir ideāls, lai uzņemtu unikālus ainavu attēlus, arhitektūras un astro fotogrāfijas un iespaidīgas interjera bildes nelielās telpās” turpina Polmans

Funkcijas zinošākiem lietotājiem

Super platleņķa kameras objektīvam ir 11 lēcu elementi desmit grupās un ir vērsti uz ZEISS Distagon optisko dizainu. Četri lēcu elementi ir asfēriski no abām pusēm un septiņi ir izgatavoti no īpaša veida stikla. Floating (peldošo) elementu dizains dod patstāvīgu augstu attēla sniegumu fokālā plaknē no minimāla objekta attāluma līdz bezgalībai.

Jaunais ZEISS BATics 2.8/18 piedāvā inovatīvu OLED displeju, lai parādītu fokusa attālumuun lauka dziļumu atkarībā no kameras sensora, kas tiek izmantots. „Elektronisko displeju ir viegli lasīt pat vājā apgaismojumā” paskaidro Polamans. Ātrs, kluss AF disks ar lineāro motoru saglabā objektu skaidrā fokusā. Papildus autofokusam, parocīgs, gumijots fokusa gredzens atbalsta precīzu manuālo fokusu, kas nozīmē – fotogrāfam ir pilna radošā brīvība, kad runa ir par attēla kompozīciju. ZEISS Batis objektīvi ir aprīkoti arī ar putekļu un laika apstākļu aizsardzību, kas ļauj objektīvu izmantot pat vissarežģītākajos laika apstākļos. Visi ZEISS Batis objektīvi atbalsta darbības režīmus un funkcijas E-mount kameru klāstam.

Batis nosaukuma izcelsme

Kopš 2013.gada jauniem ZEISS objektīviem vienā sērijā ir dots tāds pats „ģimenes” vārds, kas izsaka kopīgu identitāti. Šie nosaukumi tika iegūti no putnu vārdiem latīņu valodā. Vārds Batis ir radies no neliela putna, kas ir atrodams Āfrikas mežos. Šie putni asociējas ar lielu ātrumu, lieliskiem refleksiem un var palielīties ar kontrastiem bagāto apspalvojumu, tieši to pašu var attiecināt uz ZEISS Batis objektīviem, kuru ātrais autofokuss ļauj fotogrāfiem uzņemt satriecošus kadrus, kas ir pilni ar kontrastiem.

Papildus ZEISS Batis objektīvu klāstam ir vēl divi veidi priekš Sony E-mount kamerām: ZEISS Toit un ZEISS Loxia.

Tehniskais apraksts

Fokusa attālums: 18 mm

Diafragmas diapazons: f/2.8 – f/22

Lēcu elementi/grupas: 11/10

Fokusēšanās diapazons: 0.25 m (9.8 “) – bezgalīgs

Brīvās darbošanās distance: 0.17 m (6.7 “) – bezgalīgs

Leņķa lauks: 3) (diag. / horiz. / vert.) 99° / 90° / 67°

Attēla lauka diametrs: 43.3 mm (1.7 “)

Tuvplāna segums (MOD): 3) 227 x 340 mm (8.9 x 13.4 “)

Attēla MOD koeficients:1:9.5

Fokusa gredzena rotācijas leņķis (inf – MOD) Fokusēšana nav mehāniski savienojama.

Rotēšanas leņķis atkarīgs no rotēšanas ātruma

Filtra vītne: M77 x 0.75

Max. diametrs(ar objektīva aizsargu): 100 mm (3.9 “)

Fokusa gredzena diametrs: 78 mm (3.1 “)

Garums(bez objektīva vāciņa): 80 mm (3.1 “)

Garums (ar objektīva vāciņu): 95 mm (3.7 “)

Svars (bez objektīva vāciņa): 330 g (0.74 lbs)

Kameras savienojumi: E-mounts

1) Sony ir Sony Corporation reģistrēta preču zīme

2) Pēdējo reizi atjaunināts: 14.04.2016

3) Atsaucās uz 24x36 mm formātu

Cena un pieejamība

Objektīvs būs pieejams 2016.gada maijā pa sekojošu pārdošanas cenu:

ZEISS Batis 2.8/18: EUR 1499.00

• Sport

• zeiss
  • batis
  • lenses
  • lens
  • photo
  • slr
  • dslr

We represent Lowepro, Joby, Zeiss, Samyang, DxO One, Panasonic, Polaroid, Kenko, Sirui, 360fly, Kowa, etc. In addition, there are many products under our own brand Focus.

Raimonds Saušs

Press contact Country Manager +371 29489205