Latvijas Monētu nams

Berlīnē Krievijas zelta monēta pārdota par 180 tūkstošiem eiro.

Press Release   •   Feb 04, 2013 12:07 EET

31.janvārī Berlīnē Kunkera monētu izsolē, Krievijas zelta monēta tika nosolīta par 180 000 eiro.

31.janvārī Berlinē Kunkera izsolē, Kreivijas monēta sasniedza 180 000 Eiro cenu.

Krievijas zelta 5 rubļu monētas, kas kalta 1895.gadā, sākuma cena bija 100 000 eiro. Tomēr izsoles laikā tā pieauga un tika pārdota par 180 000 eiro (papildus komisijas maksas un nodokļi).

Monētas aversā attēlots Nikolaja II portrets, bet reversā – divgalvu ērglis.

Arī citas monētas un medaļas no Krievijas guva lielu atzinību solītāju vidū un tika augsti novērtētas.

“Izsolē tika piedāvāta arī Krievijas zelta medaļa no Aleksandra I laika, kas tika pārdota par 160 000 eiro, kas ir dubultcena no sakotnēji uzstādītās”, pastāstīja SIA “Latvijas Monētu nams” monētu eksperts Esko Larkka.

Krievijas monētas numismātu vidū jau labu laiku ir lielā cieņā.

“Šī tendence ar Krievijas monētām tiek novērota jau labu laiku, uninteresanti novērot, ka laikam ejot šīs monētas joprojām ir populāras un izraisa lielu degsmi izsoles dalībnieku vidū”, piemetināja Esko Larkka.

SIA “Latvijas Monētu nams” nodarbojas ar monētu un medaļu izdošanu un tirdzniecību. Trīs gadu darbības laikā jau ir izveidojies stabils klientu loks – vairāk nekā 10 000 pircēju, ko tuvākā nākotnē plānots ievērojami paplašināt. “Latvijas Monētu nams” dibinātāji ir Somijas kompānija “Mint of Finland”, kas ir nozares līderis monētu tirdzniecībā Skandināvijā un Baltijas valstīs, un “Samlerhuset Group”, kas ir lielākais monētu dīleris Eiropā. “Latvijas Monētu nams” darbojas “Nordic Moneta Group” tīklā, kas kopā aptver sešus uzņēmumus Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā, Dānijā un Somijā. “Nordic Moneta Group” ir 58 darbinieki, un 2010.gadā tā apgrozījums bija 22,4 miljons eiro. Baltijas valstīs darbojas seši darbinieki, un 2010.gadā apgrozījums bija 2,9 miljoni eiro.