Diabetes Tools Sweden AB

Interimsresultat från klinisk studie med Triabetes presenteras av diabetesprofessor från Karolinska Institutet

News   •   Sep 29, 2014 10:59 GMT

Seminarium om diabetesapp studie med professor Kerstin Brismar

Stockholm - Resultatet från de första sex månaderna av en klinisk studie som använder medicinteknikföretaget Diabetes Tools Triabetes® smartphone app på diabeteskliniker i Polen kommer att presenteras av professor Kerstin Brismar från Karolinska Institutet den 10 oktober 2014.

Under ett seminarium i anslutning till oktoberkonferensen för Svensk Förening för Diabetologi kommer professor Brismar att presentera delresultaten från en kontrollerad studie med 226 patienter med typ 2-diabetes, där utfallet för en rad hälsoparametrar, bl.a. blodsockerkontroll, jämförs hos patienter som använder Triabetes appen med dem som inte gör det.

Denna tvååriga studie görs i samarbete med akademiker från medicinska universitetet i Warszawa och Karolinska Institutet. Den genomförs på flera primärvårdskliniker som drivs av vårdföretaget Medicover i Polen. Medicovers medicinske chef, Dr Piotr Soszynski, kommer också att tala på seminariet. Han kommer att presentera hur distansvårdssystemet Triabetes dagligen används på klinikerna.

Seminariet är en satellit till Svensk Förening för Diabetologis höstmöte i Stockholm (9-10 oktober 2014) där Diabetes Tools och det medicinska diagnostikföretaget A. Menarini Diagnostics är värdar.

  • Seminarium: "Nyttan med diabetesappar - preliminära kliniska resultat", Münchenbryggeriet, Stockholm
  • Datum och tid: 10 oktober, 2014, från 12:00 till 13:30, inklusive lunchbuffé
  • Session 1:
  • När: 12:30-12:45
  • Vad: Presentation med titeln "Triabetes – mobil distansvård i klinisk praxis" (presentation på engelska)
  • Vem: Piotr Soszynski MD Ph.D, medicinsk chef för Medicover
  • Session 2:
  • När: 12:45-13:05
  • Vad: Presentation med titeln "Triabetes - preliminära studieresultat"
  • Vem: Kerstin Brismar, professor i diabetesforskning vid Karolinska Institutet.

Mer information, inklusive anmälningsformulär till seminariet för Svensk Förening för Diabetologis mötesdeltagare, finns på http://www.jamlikvard2014.se/program.aspp.


Triabetes är ett varumärke som tillhör Diabetes Tools Sweden AB.

Om Triabetes och Diabetes Tools

Triabetes är en smartphone app och ett online beslutsstödstjänst för människor som lever med alla former av diabetes. Triabetes kommer från Diabetes Tools, ett svenskt medicintekniskt företag som utvecklar vetenskapligt baserade molntjänster. Triabetes är skalbar. Den kan användas av privatpersoner, läkare och vårdgivare, och kan integreras med storskaliga elektroniska journalsystem (EMR).

Diabetes Tools är ett privatägt företag beläget i Stockholm som grundades 2005. Diabetes Tools är certifierade mot ISO 13485, en standard för utveckling av medicintekniska produkter och tillhörande tjänster. Triabetes är en CE-märkt medicinsk programvara som är registrerad för försäljning inom EU. Mer information finns på http://www.diabetestools.se.