Gå videre til innhold
Over 120 medlemmer og andre interessenter tok turen til Greenhouse Oslo i Scheweigaardsgate 34 C på fredag den 24. august for å delta på Grønn Byggallianses Kick-off! Her ønsker styreleder Hege Schøyen Dillner alle velkommen.
Over 120 medlemmer og andre interessenter tok turen til Greenhouse Oslo i Scheweigaardsgate 34 C på fredag den 24. august for å delta på Grønn Byggallianses Kick-off! Her ønsker styreleder Hege Schøyen Dillner alle velkommen.

Nyhet -

Fullt hus på Kick-off

I overkant av 120 medlemmer og andre interessenter tok turen til Greenhouse Oslo fredag formiddag for å delta på Grønn Byggallianses Kick-off.

For å dra i gang det hele spilte Grønn Byggallianses egne ansatte: Hilde Sæle og Kjetil Guldbrandsen fanfare på trompet, før daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev fikk ordet:

-Målet med vår nye organisasjon er å være en katalysator for bærekraft for bygg – og eiendomssektoren, men også for områdeutvikling og infrastruktur knyttet til byggene, sier Bramslev som fortsetter: Vår visjon er at bærekraft skal være det selvfølgelige valget for alle, og vi tror vi er på god vei dit allerede. Medlemmene våre viser at de ønsker å være med oss på dette, slik at vi kan forene lønnsomhet og bærekraft sammen. Fremover tenker vi bærekraft i bredden der helsefremmende bygg er veldig viktig, i tillegg til lønnsomhet. Både for den enkelte bedrift, men også langsiktig lønnsomhet for samfunnet, presiserer hun.

-Grønn Byggallianses viktigste premissdokumenter fremover er FNs bærekraftsmål, Eiendomssektorens veikart mot 2050 og Bygg21s 10. kvalitetsprinsipper. Sist nevnte fokuserer mye på helsefremmende bygg, og det synes vi er veldig spennende, avslutter Bramslev.

Videre i programmet fikk vi høre om hvor viktig det er å ha fokus på helse, og at det arrangeres et nytt WELL-kurs allerede i september: - Grønn Byggallianse er og blir et sertifiseringsorgan med stort fokus på BREEAM – også i tiden fremover. - Vi etablerer nye nettverk stadig vekk, og alle nye og gamle nettverk finner dere informasjon om på nettsidene våre i tiden fremover, opplyser Bramslev.

BREEAM-In-Use
Rådgiver i Grønn Byggallianse, Magnus Gevelt fortalte kort om BREEAM-In-Use og oppfordret til deltakelse på BREEAM-IN-Use brukerforum nå i september.

World Green Building Council
Den nye foreningen er også medlem av den verdensomspennende organisasjonen World Green Building Council. Director of WorldGBC’s Europe Regional Network, James Drinkwater deltok via Skype der han fortalte om organisasjonens mest sentrale prosjekter per i dag, blant annet Better Places for People.

Avslutningsvis ble det spilt en bryllupsmarsj for å markere «giftemålet» mellom NGBC og Grønn Byggallianse til trampeklapp fra publikum!

Ønsker at medlemmer deltar
Grønn Byggallianse ønsker mest mulig deltagelse fra alle medlemmer, så har du spørsmål knyttet til nettverk, endringsagenter eller noe helt annet, ikke nøl med å ta kontakt:

Utviklingssjef: Anders Nohre-Walldén: anders.nohrewallden@byggalliansen.no eller daglig leder Katharina Bramslev: katharina.bramslev@byggalliansen.no

Tusen takk til alle som kom!

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897

Vi jobber for en bærekraftig bygg-, anlegg- og eiendomssektor

Grønn Byggallianse jobber for at bærekraft skal bli det selvfølgelige valget i bygg-, anlegg- og eiendomssektoren.

Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)
Kristian Augusts gate 13
0164 Oslo
Norge