Pressemelding -

Mina fra Gildeskål skal blogge for FN

FN-sambandets ungdomspanel er et bloggkollektiv bestående av ti ungdommer i alderen 15-20 år. Gjennom ett år skal de skrive og komme med sine meninger om FN og internasjonale forhold.

Mina Skogsaas er 15 år og kommer fra Gildeskål, litt sør for Bodø. Hun begynte i FN-sambandets ungdomspanel i januar i år.

Mina vil at alle skal ha det bra uansett hvor de kommer fra i verden. Hun trekker frem et rettferdig handelssystem, hvor Sør ikke blir utnyttet. 

Jeg vil fortelle om det, slik at folk får litt peiling, sier hun.

Hvorfor ønsket du å søke deg til FN-sambandets Ungdomspanel?

- Man hører at folk vil engasjere seg. Jeg vil også det, men jeg vil ikke bare snakke om det. Jeg vil gjøre noe med det. Det holder ikke å sitte på rommet og tenke på det, jeg vil komme noen vei med mitt engasjement.

Les nå: Ungdomspanelets blogg

Mina har vært aktiv i flere år allerede, gjennom blant annet Operasjon Dagsverk og Røde Kors. Hun ruver ikke i terrenget, men nøler ikke med å ta ordet.

Det er ikke mange som vet om bærekraftig utvikling, for eksempel. Det vil jeg bidra til at flere gjør, legger hun til.

27. januar hadde FN-sambandets nye ungdomspanel introduksjonsdag i Oslo. Der ble de kjent med FNs rolle i samfunnet, og fikk legge planer for hvordan de skal forme bloggen gjennom 2015.

- Jeg håper dere kommer til å skrive engasjert og personlig. Rosabloggerne skriver gjerne om hva de skal ha på seg. På samme måte vil jeg at dere skal skrive om ting som genuint er viktige for dere, sa FN-sambandet assisterende generalsekretær Rune Arctander.

De ti ungdommene skal gjennom året blogge og skrive innlegg om ting som opptar dem om internasjonale spørsmål. Dette kan være alt fra miljø og menneskerettigheter til utdanning og ulikhet i verden.

Related links

Emner

  • Internasjonalt

Kategorier

  • gildeskål
  • bodø
  • ungdomspanelet

Regions

  • Nordland

FN-sambandet er informasjonskontoret om FN. Vi jobber med å spre informasjon om FN og FN-relaterte spørsmål i Norge.

Kontakter

Terje Karlsen

Webredaktør www.FN.no 22 86 84 11

Relatert innhold