Pressemelding -

Oda fra Notodden skal blogge for FN

FN-sambandets ungdomspanel er et bloggkollektiv bestående av ti ungdommer i alderen 15-20 år. Gjennom ett år skal de skrive og komme med sine meninger om FN og internasjonale forhold.

Oda Bjerkan er 18 år og kommer fra Notodden. Hun begynte i FN-sambandets ungdomspanel i januar i år.

Jeg er en nysgjerrig type, og jeg vil gjerne lære mer om internasjonale spørsmål. I tillegg til at jeg er glad i å skrive, ville jeg være med å engasjere og formidle.

Les nå: Ungdomspanelets blogg

Oda satt i Panama da hun søkte seg til FN-sambandets Ungdomspanel. Turen dit, opplevelsene hun delte med de der hjemme via bloggen sin, gjorde sterkt inntrykk. 

Jeg møtte unger som aldri hadde fått en presang før i hele sitt liv, forteller hun.

– Jeg vil få frem viktige saker og skape engasjement hos unge folk. Bruke sosiale medier til noe fornuftig! Ungdomspanelet gir meg muligheten til å lære selv, og å lære bort. Menneskerettigheter, fattigdom og likestilling er saker jeg vil ta opp.

27. januar hadde FN-sambandets nye ungdomspanel introduksjonsdag i Oslo. Der ble de kjent med FNs rolle i samfunnet, og fikk legge planer for hvordan de skal forme bloggen gjennom 2015.

Følg på Facebook

– Jeg håper dere kommer til å skrive engasjert og personlig. Rosabloggerne skriver gjerne om hva de skal ha på seg. På samme måte vil jeg at dere skal skrive om ting som genuint er viktige for dere, sa FN-sambandet assisterende generalsekretær Rune Arctander.

De ti ungdommene skal gjennom året blogge og skrive innlegg om ting som opptar dem om internasjonale spørsmål. Dette kan være alt fra miljø og menneskerettigheter til utdanning og ulikhet i verden.

Related links

Emner

  • Internasjonalt

Kategorier

  • rosablogg
  • blåblogg
  • blogg
  • bloggere
  • ungdomspanelet

Regions

  • Telemark

FN-sambandet er informasjonskontoret om FN. Vi jobber med å spre informasjon om FN og FN-relaterte spørsmål i Norge.

Kontakter

Terje Karlsen

Webredaktør www.FN.no 22 86 84 11

Relatert innhold