Pressemelding -

Hørsel

HLF (Hørselshemmedes Landsforbund) har rundet 60 000 medlemmer, og er i dag den største organisasjonen for folk med funksjonsnedsettelser i Norge, i tillegg til å være verdens største hørselsorganisasjon. 60 000 medlemmer gir kraft til arbeidet, men er og en pekepinn mot en stor folkehelseutfordring: I 2020 vil 1 million nordmenn være hørselshemmede!

En stadig eldre befolkning og flere støykilder er viktige årsaker til det stigende antallet.

 - Det er svært gledelig at så mange viser oss tillit ved å bli medlem. En avgjørende kraft i arbeidet er våre 2 000 frivillige og mange hørselshjelpere, som gjør en fantastisk innsats for hørselssaken, sier generalsekretær Anders Hegre.

-  Den enorme oppgaven som ligger foran oss betyr at myndighetene nå må på banen med oppdatert hørselskunnskap, samt en skikkelig satsing på rehabilitering og forebygging. Hørselshemming er et usynlig handikap, og her ligger en av de store utfordringene: Det er for lett å la være å gjøre noe med det man ikke ser, sier Hegre.

Emner

  • Helse, sykepleie, legemiddel

Kategorier

  • hørsel
  • høreapparat
  • hlf
  • frivillighet

HLF er med sine 60 000 medlemmer landets største organisasjon for personer med en funksjonsnedsettelse. HLF jobber for å gjøre hverdagen enklere for landets 750.000 hørselshemmede, og for å forebygge hørselsskader  befolkningen. HLF har 2 000 tillitsvalgte og 650 likepersoner over hele landet.

Kontakter

Anja Hegg

Kommunikasjonssjef 90568574