Gå videre til innhold
Flere år før Stian Sandø ledet Newton på NRK og ble teknogründer, ledet han store lag med dataspillere i kamp med troll og drager. Han er ikke i tvil om at Manpower gjør lurt i å ta inn spillerfaring i jobbintervjuer.
Flere år før Stian Sandø ledet Newton på NRK og ble teknogründer, ledet han store lag med dataspillere i kamp med troll og drager. Han er ikke i tvil om at Manpower gjør lurt i å ta inn spillerfaring i jobbintervjuer.

Nyhet -

– Det er på tide at noen tar spillerfaring på alvor

Flere år før Stian Sandø ledet Newton på NRK og ble teknogründer, ledet han store lag med dataspillere i kamp med troll og drager. Han er ikke i tvil om at Manpower gjør lurt i å ta inn spillerfaring i jobbintervjuer.

Spilling er blant Norges mest populære hobbyer, som mange unge lærer mye av. Derfor har nå Manpower inkludert et eget felt for «spillerfaring» i CV-en på sine nettsider. Fredag 17. august ble løsningen presentert for alle ansatte i Manpower med et direkteoverført seminar fra Oslo. Newton-programleder Stian Sandø holdt et innlegg om hans erfaring med spilling.

– Mange forbinder spilling med et tidsfordriv og tror det kun handler om å sitte alene foran PC-en, men det ligger mye mer bak det enn det. Forskning viser at du lærer mange nyttige egenskaper av å game, ferdigheter man får bruk for i virkeligheten. Som samarbeidsevner og detaljfokus, konsentrasjons- og reaksjonsevne og problemløsing, sier Sandø.

I tillegg til at Manpowers CV-skjemaer åpnes for spillerfaring, vil også Manpowers rekrutterere være bevisst på jakt etter overføringsverdier fra det unge jobbsøkere har lært i spill og som kan bruke igjen i jobbsammenheng.

– Det er på tide at noen tar spillerfaring på alvor. Jeg tror unge mennesker kan mer enn de tror selv. Gaming dreier seg ofte om å jobbe i team. Det krever høy konsentrasjon og evne til samarbeid. I mange spill må man koordinere mange mennesker man kanskje ikke kjenner så godt, til å løse kompliserte oppgaver i fellesskap. Man har egne ansvarsområder, roller og spesialiseringer. Det synes i hvert fall jeg er overførbart til arbeidslivet, sier Sandø.

En ny kilde til relevant erfaring

Manpower har lang erfaring med å oversette relevante kompetanser fra ett område til et annet. Fra det militære til det sivile, fra lagarbeid på idrettsbanen til lagarbeid på jobb. Sven Fossum, kommunikasjonssjef i Manpower Norge, ser frem til å gjøre det samme med en av verdens raskest voksende fritidsaktiviteter.

– Manpower er en døråpner til arbeidserfaring og kompetanse i et arbeidsmarked i stadig endring. Over halvparten av dagens unge spiller hver dag. Mange gamere har lært mye relevant av å spille, men det er få som tenker over at tiden de bruker på å spille faktisk kan komme til nytte når de skal søke på jobb. Manpower vil ta unge mennesker på alvor ved å knytte spillerfaring opp mot jobberfaring, og vise hvordan man faktisk kan få bruk for spillerfaring i arbeidsmarkedet.

Relevant jobberfaring og utdannelse veier fortsatt tyngst i vurderingen av jobbsøkere, men heretter kan også kandidatens spillerfaring være en del av helhetsvurderingen i Manpowers jobbintervjuer. For unge jobbsøkere uten lang arbeidserfaring kan dette være en gyllen mulighet til å få vist frem andre positive ferdigheter som kan være relevante for en fremtidig arbeidsgiver.

– Vi håper at dette vil åpne opp for en bedre dialog med unge mennesker om jobb, karriere og fremtid. Vi er stolte over å kunne hjelpe unge mennesker med å gjenkjenne hvilke erfaringer og egenskaper de har opparbeidet seg med å spille, som kan være relevante for arbeidslivet. Jeg gleder meg til å se resultatet, sier Fossum.

Inn i spillenes verden

Manpowers ansatte fikk prøve seg i spillenes verden på et internt arrangement i forkant av lanseringen og kontoret i Oslo var fylt med store, opplyste pc-skjermer, durende maskiner, blinkende tastatur og hodetelefoner. Det manglet heller ikke på brus, potetgull og smågodt for å sette stemningen på arrangementet. Jon Paulsen, rekrutteringssjef i Manpower, er ifølge seg selv ikke spesielt god på gaming, men ser absolutt verdien av spillerfaring.

– Spill er et helt ukjent territorium for meg, men jeg synes dette er utrolig spennende. Unge kandidater er en målgruppe som vi stadig prøver å finne smarte måter å kommunisere med, og dette er en åpenbar plattform å gjøre det på. Vår jobb blir nå å oversette dette til arbeidslivet og kommunisere det til kundene våre.

Les mer på www.spillerfaring.no.

Andre relevante saker:

Over 700 unge mennesker har satt spillerfaring på CV-en hos Manpower

Kan virkelig spillerfaring være relevant i arbeidslivet?

Komplett: – Blant våre ansatte er det mer vanlig å game enn å se på fotball

Manpower: – Be jobbsøkere inkludere dataspillerfaring på CV-en

Emner

Kontakter

Sven Fossum

Sven Fossum

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 93024314

Manpower er Norges største og ledende bemanningsbyrå.

Vi bemanner og rekrutterer til privat og offentlig sektor. Siden starten i 1965 har vi bistått med å få over en halv million mennesker i jobb, og hvert år er nærmere 20 000 dyktige mennesker i jobb gjennom oss, via rekruttering eller innleie. Solid erfaring, innovative og fleksible løsninger, samt DNV GL sertifiserte rådgivere gjør oss til den komplette leverandør for våre kunder.

Manpower
Lakkegata 53
0202 Oslo