Gå videre til innhold
Mandag 6. februar mottar Per Fugelli Livsvernprisen 2017. Foto: Anders Kjøndal
Mandag 6. februar mottar Per Fugelli Livsvernprisen 2017. Foto: Anders Kjøndal

Pressemelding -

Mandag mottar Per Fugelli Menneskeverds Livsvernpris 2017

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) overrekker Livsvernprisen til professor og lege Per Fugelli mandag 6. februar. 

Førstkommende mandag mottar lege og professor i sosialmedisin Per Fugelli Menneskeverds Livsvernpris 2017. Han mottar prisen for sin åpenhet rundt døden og for sitt engasjement for utsatte og sårbare grupper i samfunnet. Midt i egen sykdomsprosess og nærstående død har han satt fokus på livsglede og løftet frem verdien av de nære ting i livet. Les hele prisbegrunnelsen fra juryen HER

Prisutdelingen finner sted på Hotell Bristol i Oslo - mandag 6. februar kl. 12.30-13.45. 

«Nam-nam» med priser

Fugelli var full av begeistring da han fikk vite at han er årets vinner av den gjeve prisen. 

- Jeg jublet som en lerke høyt i sky, da jeg fikk vite om prisen. Det er ikke til å underslå at når du vet at du snart skal dø, så er det «nam-nam» med priser. Det gir deg en slags innbilning om at du har gjort nytte for deg på jorden, sier han.  

Programmet

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) skal overrekke prisen. Talerne på programmet er Marie Aakre, Knut Arild Hareide (KrF) og Kadra Yusuf. Filmregissør Erik Poppe og leder for Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre vil også komme med videohilsen til prisvinneren. Helene Bøksle bidrar med sang. Arrangementet ledes av Liv Kjersti S. Thoresen, generalsekretær i Menneskeverd. 

Organisasjonen Menneskeverd deler årlig ut Livsvernprisen. Prisen gis til personer eller organisasjoner som har bidratt positivt til å fremme menneskeverdet i samfunnet, og skapt håp og mot hos sårbare mennesker. 

Presse er velkommen

Presse er velkommen. Det vil være mulig å intervjue prisvinner i etterkant av arrangementet. Vi ser frem til en flott feiring av en verdig prisvinner.

Emner

Kategorier


Menneskeverd arbeider aktivt for å styrke vernet om menneskelivet fra befruktning til naturlig død, og for spesielt sårbare grupper. Vår visjon er et samfunn som prioriterer livsrett, likeverd og livshjelp høyest.

Kontakter

Maria Elisabeth Selbekk

Maria Elisabeth Selbekk

Pressekontakt Informasjonsansvarlig 92045367

Relatert innhold

Om organisasjonen

Menneskeverd arbeider aktivt for å styrke vernet om menneskelivet fra befruktning til naturlig død, og for spesielt sårbare grupper. Vår visjon er et samfunn som prioriterer livsrett, likeverd og livshjelp høyest.

Menneskeverd har to hovedroller:
1. Aktiv formidling i det offentlige rom med sikte på å bygge kunnskap og holdninger, og motivere til innsats for vern av menneskeverdet.
2. Være et kompetansesenter for dem som søker kunnskap om aktuelle temaer knyttet til menneskeverdet.

Hovedmål:
Menneskeverd arbeider for å styrke bevisstheten om menneskets verdi slik at det former holdninger og handlinger i forhold til det ufødte livet, gradering av liv og livets avslutning. Menneskeverd ønsker nedgang i antall aborter, at ufødt menneskeliv ikke skal være gjenstand for sortering, og økt satsing på livshjelp i stedet for aktiv dødshjelp. Hvert enkelt menneske skal bli møtt med så god behandling, pleie og omsorg at livet kan oppleves meningsfullt og verdifullt.

Menneskeverd er en ideell organisasjon som driftes kun på medlemskontigent og gaver.
Organisasjonen har over 10 000 medlemmer.

Menneskeverd
Storgata 10B
0155 Oslo
Norge