Gå videre til innhold
Micvac processed product
Micvac processed product

Pressemelding -

Micvacs lukkede tilberedningsprosess garanterer et trygt ferdigmatprodukt av høy kvalitet

Micvac-metoden brukes av en rekke matprodusenter i Norden og bidrar til bedre matvaresikkerhet. Ettersom maten tilberedes i en lukket forpakning er det ingen som kommer i kontakt med maten før forbrukeren selv løsner filmen.

– Med vår metode kan både vi og kundene våre garantere høy matvaresikkerhet uten bruk av konserveringsmiddel, sier Karolina Eldh, Communication Manager på Micvac.

Ved å forsegle forpakningene før maten tilberedes blir matvaresikkerheten for produkter med Micvacs patenterte ventil svært høy. Ferske råvarer legges i forpakningen, som deretter forsegles med en plastfilm som utstyres med Micvacs spesialutviklede ventil. Når råvarene tilberedes ved oppvarming, ekspanderer luften i forpakningen, og denne luften slippes ut via ventilen. Når forpakningen deretter kjøles ned, oppstår det et vakuum, og det er dette vakuumet som gir sikker oppbevaring av produktet.

– Siden maten pasteuriseres under tilberedningen, drepes bakteriene, og etterpå gir vakuumet sikker produktoppbevaring. Hele prosessen er utviklet med fokus på å oppnå en så høy grad av matvaresikkerhet som mulig, forteller Karolina Eldh.

Trygg mat uten konserveringsmiddel

Vakuum er bra av flere grunner. Når det gjelder matvaretransport, så bidrar vakuum til å gjøre forpakningene mer kompakte, slik at man i størst mulig grad unngår å transportere luft. Når det gjelder matvarekvaliteten, hindrer vakuum at maten harskner, maten får lengre holdbarhet, og innholdet av vitaminer, næringsstoffer og antioksidanter bevares. I tillegg hindrer mangelen på oksygen bakterievekst.

– Siden vakuum holder maten fersk behøver vi ikke lenger å bruke konserveringsmidler. Maten blir så lik hjemmelaget som man kan komme, og den smaker like godt, sier Karolina Eldh.

Det er ventilen som skiller forpakningen fra andre

Flere matprodusenter i Norden bruker Micvacs system for forsegling av forpakninger. En av de mest kjente på det norske markedet er Toro, men også andre leverandører som Fjordland og Rema 1000 bruker metoden. For å sjekke at en ferdigrett har blitt tilberedt ved hjelp av Micvac-metoden, kan forbrukeren se etter den lille, karakteristiske ventilen som ser ut som et klistremerke, og som sitter midt på plastfilmen. Den bærer Micvacs logo og er ofte skjult under merkevarens utvendige papphylse.

– En annen ting som gjør at produkter med våre forpakninger skiller seg fra andre, er at man tydelig kan se at det er vakuum inni. Dette gir en sikkerhet for forbrukeren, siden man raskt ser om det er noe galt med produktet. Med vår metode kan forbrukerne kjenne seg helt trygge på at produktet er av høy kvalitet, sier Karolina Eldh. 

Related links

Emner

Kontakter

Malin Brodén

Malin Brodén

Pressekontakt Marketing Director +46317061240

Relatert innhold

Velkommen til Micvac !

Micvac er et banebrytende food tech-selskap og bidrar til et mer bærekraftig samfunn gjennom sitt innovative system for sunne og miljøbevisste måltider.

Micvac
Flöjelbergsgatan 10
431 37 Mölndal
Sverige
Besøk våre andre nyhetsrom