Atlas Copco Norge

Atlas Copco Hydro Magnet för effektiv återvinning, skrotning och rivning

Nyhet   •   Feb 18, 2014 13:58 CET

Det senaste tillskottet i Atlas Copcos utbud av hydraulisk utrustning är Hydro Magnet, en serie verktyg för återvinning, skrotning och rivning. Hydro Magnet gör det möjligt att snabbt och effektivt separera värdefullt järn och stål från betongmassor för återvinning. Utrustningen monteras på det befintliga verktyget och kräver inget extra kraftaggregat eller någon elektrisk kabel på bäraren. Hydro Magnet finns i två utföranden: som fast magnet (F), eller som mobil magnet på kedja (M). Lastkapaciteten är 280 till 7 500 kg.

Hydro Magnet får automatiskt kraft- och flödesreglering av en avancerad flödesdelare.
Hög aktiveringsspänning uppnår snabbt den magnetiska styrkan som krävs för att dra åt sig och hålla fast stora mängder järnhaltiga material. Ultrasnabb reversering av polariteten snabbar på avmagnetiseringen vilket gör att materialet släpps snabbare och frigör även små järn- och stålstycken från magnetplattan.

Kortare cykler minskar bränsleförbrukningen

Det elektroniskt styrda kraftaggregatet är tillverkat av rostfri legering och har en inkapslad och vattentät digital styrenhet. Atlas Copcos digitalt styrda kraftaggregat ger upp till 25 % snabbare magnetisering och avmagnetisering jämfört med konventionella magnetstyrenheter. Detta ger i sin tur minskad bränsleförbrukning. Den digitala styrenheten minskar även risken för att Hydro Magnet skadas av kortslutningar, överhettning eller extremt höga eller låga varvtal i kraftaggregatet.

Kompakt och slitstark konstruktion

Alla viktiga komponenter i Hydro Magnet finns integrerade i en kompakt konstruktion. Magnetplattan är också konstruerad för användning i tuffa miljöer. Ett tättslutande hölje skyddar magnetspolen mot hårda slag och fukt och en utvändig ytterring av Hardox-stål skyddar mot slitage. Den stora stålytan kompenserar för temperaturskiftningar.

Lätt att använda, minimalt underhåll

En multifunktionell vattentät panel visar utrustningens status och potentiella problem vid felsökning. Utrustningen kräver inget särskilt underhåll bortsett från regelbunden kontroll av
bultförband och elkabeln mellan kraftaggregatet och magnetplattan.

Färre utrustningsskador

Uppsamling av järnhaltiga material i rivningsmassor med Hydro Magnet minskar risken för skador på krossar, transportband och annan utrustning. Hydro Magnet minskar även risken för däckskador på de lastbilarna som kör på arbetsplatsens vägar.