Atlas Copco Norge

Ny asfaltvals med pivotstyring

Nyhet   •   Dec 09, 2013 12:45 CET

Atlas Copco lanserar nu Dynapac CG2300 som ett komplement till serien av ledande midjestyrda CC
maskiner. Dynapac CG2300 är 3,99 m lång, 2,99 m hög och har en inre vändradie
på endast 2,65 m. En off-set på 1,2 meter gör den lätt att transportera och
manövrera i trånga utrymmen. Valsbredden är 1,50 meter.

Hytten har utformats med tanke på operatören och sikten är utmärkt tack vare den i sidled skjutbara sitsen. En mjuk och precis styrning uppnås med hjälp av en elektronisk miniratt. ACC för klimatkontroll finns som tillval.

Bästa möjliga ergonomi innebär hög kvalitet på packningen eftersom operatörerna har konstant insyn i arbetet och bekväm tillgång till kontrollerna. CG2300 ger full överblick över alla arbetsfunktioner inklusive valsytan och sprinklermunstycken.

En tydlig manöverpanel ger operatörerna den information de behöver och operatören kan enkelt växla mellan menyerna genom en enkel knapptryckning. Ytterligare information kan fås med hjälp av dokumentationssystemet DCA-A som är ett tillval. Systemet ger operatören information om temperaturen framför och bakom valsen samt antalet överfarter.

Tyst drift med god bränsleekonomi
Dynapac CG2300 är utrustad med ECO-mode som standard. Detta minskar bränsleförbrukningen med mer än 15 % och gör de redan tysta CG-vältarna ännu tystare.Bullernivån hålls också nere med hjälp av en hydraulisk temperaturstyrd fläkt.

Ett dubbelt pumpvibrationssystem eliminerar behovet av en vibrationsventil vilket gör systemet mer effektivt och minskar bränsleförbrukningen. Pumparna, en för den främre och en för den bakre valsen,
kan enkelt stängas av separat.

CG2300 går automatiskt till tomgång efter 10 sekunder på fullt varvtal i friläge. Dessutom är motorn steg 4/Tier4 final klar och har mycket låga utsläpp. Ett system med dubbla sprinklers, pumpar och en kapacitet på mer än 700 liter vatten säkrar oavbruten drift.

Atlas Copco Construction Technique Scandinavia
er ansvarlig for salg og service av
Atlas Copco´s konstruksjon- og demoleringsutstyr, transportable kompressorer,
pumper og generatorer, lystårn samt asfalt- og komprimeringsutstyr i
Skandinavia. Les mer på vår hjemmeside www.atlascopco.no