Nyhet -

Andersen i M-Junior ble første Norgesmester under NM landevei 2017

Norgesmesterskapet i landevei ble i dag tråkket i gang med M-Junior fellesstart. Årets mesterskap er lagt til Trondheimsregionen og i et skikkelig "trønder vær" la junior gutta ut på den drøye 20 kilometer lange runden som skulle kjøres 6 ganger. Årets NM løype blir sett på som en hard utgave og rytterne skulle få prøve seg på flere tøffe stigninger og tekniske utforbakker.

Løypeprofilen ga umiddelbart utslag i junior feltet som delte seg i flere mindre grupper iløpet av de første rundene. Et utbrudd på 6 rytter lå lenge foran det enn kunne betrakte som «hovedfeltet» men etter hvert begynte ting å skje i de tøffe stigningene og stadig flere og flere ryttere begynte å merke kjørte i den tøffe løypa. Utover i løpet kom Idar Andersen fra Gaustad SK og Andreas Leknessund fra Ringerike SK seg løs fra resten av utbrytergruppen. Disse jobbet bra sammen og fikk opparbeidet seg en god luke ned til konkurrentene. Ved passering ut på den siste runden hadde duoen en luke på over 2 minutter og det var dukket for en durabelli duell mellom disse to. Ut på siste runden lå duoen lenge samlet, men inn mot mål klarte Andersen å få en liten luke ned til Leknessund som han klarte å holde helt til mål og ble med det Norgesmester i M-Junior. Leknessund tok andre plassen, mens Søren Wærenskjold også fra Ringerike SK tok tredjeplassen.

- Jeg kom av gårde i et brudd tidlig på andre runden sammen med mange sterke ryttere, men jeg følte meg veldig bra og skjønte jeg hadde en god sjanse. Så at det klaffer helt i Norgesmesterskapet er ekstra moro, sier Andersen.