Gå videre til innhold
Foto venstre: privat. Foto høyre: Adobe Stock
Foto venstre: privat. Foto høyre: Adobe Stock

Nyhet -

Morten om teknisk design på nettstudier: – Man lærer mye på kort tid

Studiet har bra lærere, som kommer med gode og konstruktive tilbakemeldinger, sier Morten T. Farstad.

Morten T. Farstad (46) ble nettopp ferdig teknisk design med DAK 2D/3DNoroff Nettstudier.

Han gikk ut med toppkarakter.

– Det har jo kostet noen timer med arbeid, men det er absolutt verdt det. Det er selvfølgelig gøy å kunne lande en slik karakter, smiler Morten.

Teknisk design med DAK 2D/3D er en praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor studentene lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

– Det er mulighetene innenfor de forskjellige programmene, og utfordringene i faget som gjør teknisk tegning og design til et spennende fagfelt, sier han.

– Teknisk design med DAK 2D/3D kan være et krevende studium, men det er også spennende og interessant.

– Det er også spennende at man aldri blir utlært, ettersom man har store muligheter til å fordype seg innen for flere programmer og fagområder.

– Hva liker du best å jobbe med på fagområdet?

– Mest av alt liker jeg å jobbe med Inventor, ettersom jeg har mekanisk bakgrunn. Etterhvert som jeg fikk jobbet en del med Revit, og fikk litt arbeidsflyt og forståelse, ble dette en god andreplass, sier han.

Artikkelen fortsetter under videoen…

– Viktig å være strukturert

Morten sier at nettstudier fungerte bra.

– Man lærer mye på kort tid, og det krever nok en del selvdisiplin å gjennomføre nettstudier, slik jeg har gjort. Samtidig har man jo også mulighet til å disponere tiden på egenhånd. For meg fungerte dette bra, sier han.

– Det er viktig å være strukturert og gjennomføre oppgaver i studieløpet, slik at man ikke mister tråden i oppgavene, da disse ofte bygger på hverandre.

– Som nettstudent får man oppfølging av både lærere og medstudenter. Dette gir god forståelse for faget generelt. Studiet har bra lærere, som kommer med gode og konstruktive tilbakemeldinger, forteller Morten.

– Fikk du noe kontakt med dine medstudenter?

– Vi hadde et fellesprosjekt hvor flere nettstudenter jobbet sammen. Dette var et spennende og lærerikt prosjekt, som ga litt kontakt med medstudenter.

I eksamensperioden jobbet Morten i praksis med en ekstern bedrift.

– Det var spennende og lærerikt å jobbe med en ekstern bedrift. Det er absolutt å anbefale dersom man har mulighet til det, sier han.

– Har du noen andre råd til nye nettstudenter?

– Man må være strukturert fra dag én. Det er også viktig å ha på plass datamaskin og skjermer så fort som mulig, slik at man ikke blir hengende etter.

– Å ta noen pauser og koble litt av innimellom er også fornuftig, sier Morten.

Besøk hans LinkedIn-profil her.

Slik studerer du på nett

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Mathilde Stray Øksendal

Mathilde Stray Øksendal

Pressekontakt Innholdsmarkedsfører og webredaktør Pressekontakt 90718799

Fokus på digital kompetanse tilpasset næringsliv og bransjenes behov

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Utdanningstilbudet består av høyskole, fagskole og nettstudier. Vi har campus i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand.

Noroff - School of technology and digital media
Elvegata 2A
4608 Kristiansand
Norge