Allied Telesis

Allied Telesis lancerer netværkskort til virtuelle maskiner

Pressemelding   •   des 09, 2009 09:57 CET

2-ports Gigabit PCIe NIC´er (Network Interface Cards), kobber- og fiberbaseret, styrer flere netværkskøer, hvilket giver en rigtig god ydelse

Allied Telesis har lanceret AT-2973SX- og AT-2973T virtualiserings-NIC´er (Network Interface Cards) til servere, der kører virtuelle maskiner. AT-2973SX er et 1000SX Gigabit PCIe virtualiserings-NIC med 4 kanaler, 2 porte og fiberbaseret, mens AT-2973T er et 1000T Gigabit PCIe virtualiserings-NIC med 4 kanaler, 2-porte. AT-2973-produktet ligger i forlængelse af tendensen i branchen, der bevæger sig mod virtuelle maskiner.

Det operativsystem, der kræves for at køre en virtuel maskine, er komplekst, og selvom chipsættene er blevet forbedret i de seneste år, er det stadig en større opgave at skabe en ægte virtuel maskine. Køfunktionen er et almindeligt problem, når det gælder virtuelle maskiner, som reducerer ydelsen, fordi host-CPU´en udfører opgaver med samling/adskillelse af indgående meddelelser i en enkelt kø og sender dem til den rigtige virtuelle maskine. AT-2973 gør det muligt for hver enkelt virtuel maskine at etablere sin egen netværkskø, hvilket øger datahastigheden.

AT-2973 er forberedt til MSI-x (Message Signal Interrupt), hvilket gør det muligt at styre flere netværkskøer, en for hver virtuel maskine. Dette er en del af den seneste PCIe-standard og betyder, at AT-2973 kan indsamle data til afsendelse (eller gemme modtagne data) i separate hukommelsesområder på host-computeren. Hvert hukommelsesområde er en del af den virtuelle maskine. AT-2973 er også PCI-Express v2.0-kompatibel, hvilket betyder, at PCIe-bussen kan forbinde kortet til computerens bundkort og flytte data med en kapacitet, der er dobbelt så stor som den tidligere v1.0-bus. v2.0-bussen giver mulighed for op til 500 Mbps pr. kanal, og da AT-2973 er en 4-kanals enhed, kan den modtage op til 2 Gbps.

For at øge kommunikationsprocessen yderligere behandler AT-2973 dataene direkte fra programbufferen på host-computeren, så host-CPU´en slipper for opgaven med at skulle flytte data fra bufferne til kommunikationsprogrammet, hvilket er meget tidskrævende. Når kunderne virtualiserer deres computere, bruger de måske også computerne som en del af deres lagringsløsning. AT-2973 understøtter iSCSI v1.0 og kan være en iSER HBA (Host Bus Adaptor) for startenheden eller destinationsenheden, så den kan være hovedcomputeren (startenheden) eller lagringsenheden (destinationsenheen).

“Gigabit er stadig almindeligt som serverinterface, fordi 10G er så dyrt,” udtaler Kim Larsen, Country Manager hos Allied Telesis. “For mange kunder er det bedre at have et stort antal små og billige maskiner i stedet for et lille antal store maskiner med 10G-interfaces. Men eftersom CP-ydelsen fordobles hver 18. måned, kan det være en god ide at have flere Ethernet-interfaces og virtualisering på enkeltmaskiner. Det er i denne sammenhæng, at AT-2973SX- og AT-2973T-produkterne skal ses.”

AT-2973SX og AT-2973T er nu tilgængelige fra Allied Telesis til en pris på $ 299 for AT-2973T og $699 for AT-2973SX.

Om Allied Telesis
Allied Telesis har i mere end 20 år været en førende leverandør af infrastruktur til netværk. I dag giver virksomheden mulighed for levering af data-, stemme- og videotjenester til en række forskellige kunder over hele verden. Allied Telesis brænder for at være nyskabende, når det gælder levering og styring af tjenester og programmer, hvilket giver øget værdi og lavere driftsomkostninger.
http://www.alliedtelesis.comPressekontakt
Andreas Wadensten
+46709779090
E-mail