Caroline International

Kosmisk-pop stjärnan Zhala's debutalbum ute 25:e Maj!

Pressemelding   •   mar 04, 2015 14:30 CET

ZHALA's efterlängtade och självbetitlade debutalbum är snart här! Det firar vi med att släppa den nya remixen av hennes låt "Aerobic Lambada" av Kanadensiska geniet TR/ST!

zhalazhala.com
konichiwarecords.com

Några få ord det kommande albumet från internationell media:

"Grimes-flavoured pop wonderland" Dazed

“an unsecondguessable new artist with one foot in avant-garde experimentalism and another foot in the world of potentially chart-mauling pop hooks” Popjustice

“an unexpectedly alien, predictably impressive bit of out-there electronic pop” SPIN

"it's sticky, dancefloor pop with lofty ambitions" The Line Of Best Fit

Från öppnings crescendot i "I'm In Love" till hypnotiskt housiga "Holy Bubbles", till en omfamnande ballad i "Right Way's Wrong" till en balearisk vibration i låten "Lunch". Albumet "Zhala" är en resa genom livet, tankar och ambitionerna hos en högst originell och spännande ny artist!

Den drömska video till "Aerobic Lambada" följs nu upp av Kanadensiska TR/ST extremt välgjorda 303 disco remix på låten här!

Nu har sångerskans kompromisslösa men helt absorberande vision slutat upp i ett album vars djup och intensitet etablerar Zhala som en laglös pop-artist som man måste älska!

Du kan se Zhala i en intervju om hennes nya album, och inkluderat hur det är att jobba med Robyn här:  Zhala Intervju


Om Zhala:

Sanningen är att, när det kom till att skapa albumet tog Zhala en djup blick inom sig "Jag försökte gå inåt" beskriver hon själv det som "Jag tänkte inte på vad andra skulle tycka, jag tänkte på hur de skulle känna. Min musik är baserad på fysiska reaktioner. Jag fokuserar på upplevelsen. Med att jag uppträdde mycket förra året, uttryckte mig själv och fick se många människors reaktioner till min musik och förstod att i det fallet handlar det mycket om frihet. Ett ämne jag känner att jag ständigt återkommer till"

Född i Sverige, med föräldrar från Kurdistan spenderade Zhala Rifat hela sin uppväxt i att skapa en egen väg, och hon lämnade fotspår efter sig över hela världen- turnerandes med Lykke LI, studerandes music i LA och slutligen skapa ett namn för sig själv på Stockholms klubb scen. Zhala's debutalbum innehåller många referenser och influenser, hon själv säger: "Jag inspireras av alla från Marilyn Manson till Bette Midler, jag lyssnar även på Taylor Swift och acid house. Jag är öppen för ALLT". Kombinationen av dessa influenser har gjort det möjligt för Zhala att skapa sitt egna pop universum, sin egna rymd och hennes verklighet och identitet. 

Hon beskriver sin musik som "kosmisk pop", för hennes musik omges av en rymd, den rymden behövs för att uttrycket i varje sång kräver sitt utrymme. 

I en era av multi-kompositörer, så gör Zhala's tvärtom. Hennes album har en underbar känsla av samhörighet och klarhet i samarbetet med endast en till musiker i Mathias Oldén. Deras intensiva relation skapar ett naturligt samband i albumets alla spår. Zhala beskriver deras relation som en energi som skapar spektakulära saker och "Zhala" är ett extraordinärt album och en start på en karriär som lovar att inspirera, uppliva och vara helt säregen!

"Jag har alltid velat göra pop musik, jag har alltid sett mig som en pop artist." Säger Zhala avslutningsvis "Pop är så kommunikativt och jag vill prata med folk. Vad jag vill kommunicera- det är det jag kommer fortsätta lära mig"

Den inlärnings processen ser ut att fortsätta i flera år, men för nu är Zhala's debutalbum en nog unik., fängslande, absorberande upplevelse av denna nya stjärna!

För mer info om Zhala, kontakta: georg.ekelund@caroline.com