Nyhetstips

Miljonlotteriet stärker spelansvaret med Spelkoll

Pressemelding   •   jan 26, 2010 13:11 CET

Miljonlotteriet blir nästa spelbolag att erbjuda spelansvarsverktyget Spelkoll för kunder på den svenska spelmarknaden. Spelkoll är det enda verktyget i sitt slag som kan upptäcka om en spelares spelbeteende förändras och om spelandet riskerar att leda till problem.

Miljonlotteriet har i samband med en satsning på bingo och skraplotter på internet samtidigt valt att ytterligare utöka sitt spelansvar gentemot kunderna. Miljonlotteriet köper därför Spelkoll av Svenska Spel.

– För oss är det viktigt att erbjuda möjligheter till ansvarsfullt spelande och Spelkoll är den mest avancerade lösningen på marknaden idag. Därför är Spelkoll det naturliga valet för oss när vi nu börjat erbjuda spel på internet. Verktyget kommer att utgöra navet i vårt arbete med att stärka spelansvaret under 2010, säger Ludwig Alholt, vd på Miljonlotteriet.

Spelkoll är utvecklat av ICU Intelligence, Svenska Spel och Spelinstitutet. Genom att kombinera avancerad teknologi från ICU Intelligence med Spelinstitutets kunskap och erfarenhet av spelbeteende och spelproblem får spelarna en träffsäker analys baserad på deras faktiska spelande och erfarenheter från andra spelare som utvecklat problem. Spelkoll fungerar därmed som ett säkerhetsbälte för spelaren och ökar dessutom spelarens medvetenhet om det egna spelandet.

– Vi är mycket stolta och glada att Miljonlotteriet har valt Spelkoll som sitt nya verktyg i kampen mot spelproblem, säger Andreas Holmström, vd för ICU Intelligence.

– Det är bra att svenska spelare nu får ännu en aktör på marknaden som ger dem möjligheten att få en indikation om hur deras spelande ser ut och om det i framtiden riskerar att leda till problem, säger Petra Forsström, vd för Spelinstitutet.

Spelkoll erbjuds sedan 2007 till Svenska Spels kunder på internet. Totalt har Svenska Spel drygt 41 000 kunder som på frivillig basis valt att ansluta sig till Spelkoll.

– Vi är mycket glada att Miljonlotteriet har valt att erbjuda Spelkoll till sina spelare på internet. För oss är det ett kvitto på att vi satsat rätt. Med Spelkoll går det att upptäcka och förebygga problem innan de inträffar utan att för den skull försämra spelupplevelsen, säger Meta Persdotter, vd för Svenska Spel.

Spelkoll kommer att implementeras hos Miljonlotteriet under 2010. Funktionaliteten utökas successivt då verktyget kräver en upparbetad erfarenhetsbank för att fungera optimalt och ge en så komplett analys som möjligt. Tjänsten kommer att erbjudas på frivillig basis till Miljonlotterisets nätkunder.


Miljonlotteriet Efter mer än 40 år av framgångsrik lotteriförsäljning är Miljonlotteriet idag Sveriges näst största skraplotteri med en omsättning på 500 mkr. Varumärket Miljonlotteriet med dess huvudprodukt har haft starkast tillväxt av samtliga lotterier det senaste decenniet. Vår ledstjärna är att vara spelaktören som är bäst på att skapa och förverkliga drömmar. Överskottet från verksamheten går till IOGT-NTO:s arbete mot alkohol, droger och våld bland barn och ungdomar. De senaste 10 åren har Miljonlotteriet bidragit med över 1 miljard kronor. För mer information se www.miljonlotteriet.se

Svenska Spel är Sveriges ledande spelföretag och erbjuder spel och lotterier via ombud, föreningar och prenumeration samt på internet, fyra kasinon och värdeautomater. Drygt 70 procent av den vuxna befolkningen i Sverige spelar någon gång under året på något av bolagets spel. Hela Svenska Spels vinst cirka 5 miljarder kronor årligen, kommer samhället till nytta och fördelas mellan folk- och idrottsrörelsernas barn- och ungdomsverksamhet och statskassan. Bolaget är därutöver en av Sveriges största idrottssponsorer med huvudsponsorskap för bland annat fotbollen och ishockeyn. För mer information se: www.svenskaspel.se

ICU Intelligence tillhandahåller marknadsledande data mining och prediktiv databasanalys. Med artificiell intelligens analyserar och förutser ICU kundbeteenden, som sedan omsätts i applikationer för att optimera marknadsföring och kundhantering. Teknologin bygger på mer än 17 års forskning vid Chalmers Tekniska Högskola, Göteborg. ICU Intelligence är baserat i Göteborg. För mer information se www.icuintelligence.com

Spelinstitutet är ett kunskapsföretag som är specialiserat på spel om pengar och dess negativa konsekvenser för individen, familjen och samhället. Spelinstitutet grundades 1999 och är ett privatägt, fristående bolag. Spelinstitutet har de flesta kunder inom spelbranschen i Sverige, Norge och Finland, och flera samarbeten har inletts internationellt. Spelinstitutet finns i Piteå, Malmö och Stockholm. För mer information se: www.spelinstitutet.se
För mer information, kontakta:
Ludwig Alholt, vd Miljonlotteriet, tel: 070-595 66 10
Anderas Holmström, vd ICU Intelligence, tel 070-870 07 03.
Ann-Sofie Olsson, tf kommunikationsdirektör Svenska Spel, tel 070-650 43 66.
Petra Forsström, vd Spelinstitutet, tel 070-545 18 88

Högupplöst bild på Ludwig Alholt mailas av asa.fredriksson@miljonlotteriet.se vid förfrågan.
Denna information skickades av Cision http://www.cisionwire.se
http://www.cisionwire.se/miljonlotteriet/miljonlotteriet-starker-spelansvaret-med-spelkoll
Följande filer finns att ladda ned:

PDF
Ludwig Alholt
För att ändra din profil eller avregistrera din prenumeration, klicka på nedanstående länk och följ instruktionerna.
http://subscribe.cisionwire.com/maillink.aspx?D38206471-6AE60F7CBF