Gå videre til innhold

Pressemelding -

Designarar inspirert av Heimen Julekuler, Maskepi og Oleana på Heimen torsdag 11.november!

På torsdag presenterer Heimen designarar som er blitt inspirert av husflidtradisjonane. Fleire av desse er no bokaktuelle.

Arne & Carlos signerer også boka "Julekuler", Tine Solheim vil signere boka " Maskepi" Signe Aarus vil signere boka "Oleana - fra drøm til eventyrlig virkelighet". Alle bøkene kjem ut på Cappelen Damm.

Designarane
Arne & Carlos, http://www.arne-carlos.com/ Tine Solheim, http://www.tinesolheim.no/ Signe Aarhus, http://www.oleana.no/ Vibeke Stølen Andrup, http://www.alpacasociety.no/Om_Alpaca_Society/
Silje Sivertsen og Nina Eikerol

http://www.lilleba.no/lilleba/public/openIndex?ARTICLE_ID=100

- presenterer prosjekta sine og fortel om sitt forhold til Heimen.

I samband med dette lanserer også Heimen ny butikk, ny grafisk profil og nye nettsider. Lanseringa går av stabelen i Rosenkrantz gate 8, Oslo, torsdag 11. november kl. 13 - 15.

Program :
Opning
Opplesing av Mari Maurstad
Norske designarar signerer bøker
Korsong med Vox Humana
Nevemat frå småskalaprodusentar og Kaffistova

- Hadde jeg penger nok til togbilett i ungdommen, tok jeg toget til Oslo for blant annet å stikke innom Heimen. Der fylte jeg sjelen med tekstile opplevelser. Å komme inn til Heimen var som å komme til en oase av mønstre, farger, silke og ull, brokade og damask. 16 år gammel kjøpte jeg mitt første silkesjal, det var magisk, seier Signe Aarhus i Oleana.

- Den nye Heimen er banebrytende i forhold til å presentere norsk design. Jeg er beæret over muligheten til å representere norsk design gjennom å levere ekslusive strikkevarer til Heimen, seier Vibeke Stølen Andrup, gründer og designer i Alpaca Society.

- Heimen er stedet for kvalitetsgaver til alle anledninger og en god formidler av tradisjoner og håndverk, seier Arne Nerjordet i Arne & Carlos.

Lilleba vart stifta i 2005 og blir i dag drive av to norske designarar som held til i Stavanger. Dei er inspirerte av gamalt handverk og lar dette kome til uttrykk i enkle, grafiske mønstre.
- Vi håper at vi sammen med Heimen kan være med på å bevare våre norske tradisjoner, både i ny og gammel form, seier Silje Sivertsen og Nina Eikerol.

Også Tine Solheim er inspirert av Heimen.
- Jeg husker en gang mens vi bodde i Belgia at vi var hjemme på sommerferie og min mor ville innom Heimen for å kjøpe noe norskt som hun kunne bruke på de utallige representasjonsoppdrag dilomatfruer bedriver.

Dette må ha vært utpå 60-tallet, jeg hadde nettoppp fått mine første Barbie-dukker og hadde startet med klesproduksjon til Barbie, Skippy og Ken, så jeg var allerede dengang interessert i klær og moter. Jeg synes det var utrolig spennende å se alle de håndbroderte bunadene, søljene og kunsthåndverk plaggene, jeg forstod allerede dengang at det var nydelig og tidkrevende arbeid av nevedyktige kvinner, seier ho.

Heimen blei grunnlagt i 1912 av ekteparet Aksel Waldemar og Anna Johannessen. Gjennom teateret vart dei kjende med Hulda Garborg. Saman med henne var dei sentrale i utviklinga av norsk folkekunst og bunadar.

Heimen i dag fylgjer i fotefara til grunnleggjarane sine og er i dag ein moderne kvalitetsleverandør av norske bunader og av produkt basert på norske og nordiske handverkstradisjonar og nytenkjande design. Les meir om historia her: http://www.heimen.net/Side/Dokument/OmHeimen_Historikk

Det er Reactor Retail AS som har stått for utviklinga av den nye butikken.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.