Pressemelding -

Coop tilbakekaller kake som kan være helsefarlig

Coop Norge tilbakekaller kaken Coop Sarah Bernhard etter å ha blitt gjort oppmerksom på at den inneholder allergenet mandler, uten at dette fremkommer av ingredienslisten på emballasjen.

- Vi beklager denne alvorlige feilmerkingen og ber alle kunder som har kjøpt Coop Sarah Bernhard om å sjekke pakninger de eventuelt har i kjøleskap og fryser. Feilmerkede varer kan leveres tilbake i Coop-butikkene og kundene vil få refundert prisen, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge.

Tilbakekallingen gjelder pakninger med strekkode/GTIN 7025169001425 og merket med Best før fra og med 18. januar 2014 til og med 8. desember 2014. Varer som er merket med Best før 8. desember 2014 eller senere har korrekt ingrediensliste.

Den feilmerkede kaken har vært i salg i Coop-butikkene siden mai 2013. Feilmerkingen består i at det i ingredienslisten ikke er oppgitt at kaken inneholder mandler. Kaken er merket med at den kan inneholde spor av nøtter.

Produsent er Bæchs Conditori i Danmark og Idun Industri AS er importør.

Emner

  • Dagligvarer

Kategorier

  • coop
  • coop sarah bernhard
  • tilbakekalling
  • mandelallergi
  • feilmerking

Coop er en av fire store dagligvareaktører i Norge og driver i dag mer enn 800 dagligvarebutikker innenfor fem kjedekonsepter: Coop Obs!, Coop Extra, Coop Prix, Coop Mega og Coop Marked. Coop har også 30 store byggevarehus og flere faghandelsprofiler. I tillegg til detaljhandel driver Coop eiendoms- og industrivirksomhet. Coop eies av kundene selv gjennom deres medlemskap i et av 106 samvirkelag. Per i dag har Coop 1,4 millioner medlemmer.