Pressemelding -

EcoOnline vil hedre god journalistikk

Stadig oftere setter media søkelyset på hvordan farlige stoffer inngår i produkter vi til daglig omgir oss med. Takket være massivt og grundig journalistisk arbeid har utfordringene knyttet til farlige kjemikalier økt bevisstheten hos folk flest. Dette er viktig journalistikk som EcoOnline ønsker å gi den oppmerksomheten den fortjener gjennom en egen mediepris.

Det er ikke hver dag at et IT-firma velger å opprette og dele ut en egen pris til media. Det ønsket derimot gründer og leder for EcoOnlines utvikleravdeling Kjell Hamnes, å gjøre noe med:

- Det handler om å spre kunnskap. Derfor ønsker vi å vise at den jobben media gjør i forhold til å dekke viktige saker innen kjemikalieproblematikk, er viktig. Vi håper at prisen samtidig vil være en inspirasjon til fortsatt å jakte på informasjon og spre kunnskap om helse- og miljøfarlige kjemikalier.

Hamnes legger til at når det her snakkes om kjemikalier gjelder det både kjemikalier i flytende form samt kjemikalier som inngår i produkter, som for eksempel leker, tekstiler og elektronikk.

EcoOnline Media Award deles ut for første gang i juni 2015

EcoOnline, Nordens største aktør på online kjemikalieinformasjon, kan i år feire sitt 15-års jubileum. Samtidig arrangerer de for 10. gang Norges største fagseminar for leverandører og brukere av kjemikalier, konsulenter og myndigheter. Over 300 personer deltok i 2014, og det er under dette seminaret, 2. – 3. juni, at prisen vil deles ut.

De nominerte er

Juryen for årets pris består av ulike fagpersoner tilknyttet EcoOnline. De har kommet frem til følgende finalister:

NRK Forbrukerinspektørene med programleder Marit Evertsen Grimstad for serien «Vår kjemiske hverdag»:

VG med journalist Sverre Holm-Nilsen for en serie artikler:

DN med journalist Ingrid Røise Kielland og Kristiane Larssen for artikkelen Farlige forbindelser:

Emner

  • Miljø, energi

Kategorier

  • journalistikk
  • mediepris
  • media
  • kjemikalier
  • programvare
  • ecoonline

EcoOnline er et IT-selskap som utvikler programvare med fokus på å gjøre håndtering og dokumentasjon av kjemikalier så brukervennlig og lønnsom som mulig.

Ved å gi virksomheter enkel tilgang til lovpålagt informasjon om kjemikalier, deres farlige egenskaper og anbefalte vernetiltak, settes de i stand til å jobbe forebyggende og hindre skader på mennesker og miljø.

Selskapet har 65 ansatte fordelt på kontorer i Tønsberg, Oslo, Gøteborg og Espoo.

Kontakter

Helene Melby Brodersen

Pressekontakt Content Manager Pressekontakt +47 92 62 13 14

Relatert innhold