Pressemelding -

Finske sykehus øker sikkerheten med norsk programvare

For å forbedre den kjemiske sikkerheten har 22 sykehus i Finland inngått avtale med det norsk-eide IT-selskapet EcoOnline.

Fordi kjemikalier kan utgjøre stor risiko for helse og miljø, er både håndtering og dokumentasjon regulert gjennom nasjonalt og internasjonalt regelverk.

Helsevesenet er intet unntak, og kontinuerlig bruk av et rikelig utvalg av forskjellige kjemikalier i tråd med strenge juridiske krav, er utfordrende.

Leder for miljøforvaltningen ved Helsinki og Uusimaa sykehusdistrikt, Mirja Virta, er glad for å ha funnet en løsning som er kompatibel med sykehusenes utfordringer:

- I et komplekst sykehusmiljø er omfattende kjemikaliestyring umulig uten et sentralisert system. Egnet programvare har så langt ikke vært tilgjengelig, men med EcoOnline muliggjøres effektiv og brukervennlig forvaltning av kjemikalier i alle ledd.

Kjemiker Annukka Paju forteller at ved laboratoriene har vedlikehold av kjemikaliedokumentasjon vært en krevende oppgave.

- Systemet vi nå har kjøpt vil forbedre den kjemiske sikkerheten. Det er lett å bruke og sparer tid og ressurser ved å eliminere dobbeltarbeid. Vi kan minimere bruken av papirdokumentasjon, så dette er også ett skritt mot en papirløs hverdag.

Med gode referanser fra Norge

I Norge benytter både offentlig og private helseforetak systemer fra EcoOnline. Administrerende direktør, Øyvind Thorsen, ønsker de finske sykehusene velkommen inn i løsningen:

- Vi vet det er utfordrende å administrere flere tusen kjemikalier og kartlegge risiko. Men, arbeidet med å redusere skade på menneske og miljø må prioriteres. Som leder i EcoOnline er jeg stolt av det våre kunder oppnår i sitt arbeid.

Emner

  • Miljø, energi

Kategorier

  • sykehus
  • kjemikalier
  • programvare
  • ecoonline

EcoOnline er et IT-selskap som utvikler programvare med fokus på å gjøre håndtering og dokumentasjon av kjemikalier så brukervennlig og lønnsom som mulig.

Ved å gi virksomheter enkel tilgang til lovpålagt informasjon om kjemikalier, deres farlige egenskaper og anbefalte vernetiltak, settes de i stand til å jobbe forebyggende og hindre skader på mennesker og miljø.

Selskapet har 65 ansatte fordelt på kontorer i Tønsberg, Oslo, Gøteborg og Espoo.

Kontakter

Helene Melby Brodersen

Pressekontakt Content Manager Pressekontakt +47 92 62 13 14