Pressemelding -

Et velfungerende boligmarked med fortsatt regionale forskjeller

- Fylkesstatistikken for andre kvartal 2017 viser at boligmarkedet er velfungerende i store deler av landet. De fleste fylkene har hatt en moderat vekst i boligprisene i andre kvartal, sier kommunikasjonsrådgiver Peder Eckblad Tollersrud i Eiendom Norge.

Eiendom Norge slipper i dag fylkesboligprisstatistikken for andre kvartal 2017.

Fylkesrapportene med oversikt over boligprisutviklingen i alle norske fylker og de fleste kommuner er nå tilgjengelig for våre medlemmer og abonnenter på eiendomnorge.no.

-Fylkesrapportene bekrefter de regionale forskjellene vi har observert i boligprisstatistikken i lang tid. Det har også vært meget god aktivitet og positiv prisutvikling over det meste av landet. 16 av 19 fylker hadde en prisoppgang i andre kvartal, det er kun Oslo, Hordaland og Vest-Agder som har hatt en mindre nedgang, sier Tollersrud.

Noen av kommunene med sterkest prisvekst forrige kvartal var Enebakk (3,9 prosent), Hurum (3,6 prosent), Holmestrand (3,5 prosent), og Askim (3,2 prosent). Den svakeste prisutviklingen hadde Strand i Rogaland (-1,1 prosent), Namsos (-0,9 prosent), Mandal (-0,9 prosent) og Kristiansund (-0,8 prosent).

-Alle fylker har prisoppgang de siste 12 månedene, og Rogaland har positiv 12 måneders vekst for første gang på lenge. Det er likevel store forskjeller i ulike kommuner, sier Tollersrud.

Noen av kommunene med sterkest tolv måneders vekst er Hurum (16,1 prosent), Alta (11,9 prosent), Gjøvik (15,7 prosent) og Førde (10,4 prosent). På den andre siden av skalaen finner vi rogalandskommunene Egersund (-5,5 prosent) og Sola (-2,2 prosent).

- Rapporten viser høy aktivitet blant annet på Vestlandet. Rapporten fra Sogn og Fjordane viser rekordhøy aktivitet i markedet. Vi har aldri tidligere registrert så mange omsetninger i dette fylket andre halvår, sier Tollersrud.

- Rogalandsmarkedet er også på vei opp med en positiv årsvekst i Stavanger, Haugesund og Karmøy, noe som bekrefter at markedet er i klar bedring i fylket, avslutter Tollersrud.

Related links

Emner

  • Økonomi, finans

Kategorier

  • fylkesboligprisstatistikken
  • boligmarkedet

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

For praktiske spørsmål og kommentarer:

Peder Tollersrud, kommunikasjonsrådgiver, mobil 971 94 392

Om Eiendom Norges Fylkesboligprisstatistikk

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Fylkesboligprisstatistikken bygger på samme datagrunnlag som boligprisstatistikken, men utviklingen beregnes kvartalsvis. Dette gjør at tallene i fylkesrapportene kan avvike noe fra de månedlige statistikkene.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges prisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.

Kontakter

Henning Lauridsen

Pressekontakt Administrerende direktør / Eiendom Norge Besvarer spørsmål om boligmarkedet og om organisasjonens politiske saker 997 20 485

Erik Lundesgaard

Pressekontakt Sjef for kommunikasjon og politikk / Eiendom Norge Besvarer spørsmål om organisasjonens politiske saker, samt praktiske spørsmål om boligprisstatistikken. 95881987