Pressemelding -

FN-sambandet består

Regjeringen, KrF og Venstre har valgt å opprettholde støtten til FN-sambandet i statsbudsjettet.

- Dette betyr at vi kan opprettholde tilbudet vårt til skoler over hele landet, og at norsk offentlighet fremdeles får tilgang til god informasjon om FN og internasjonale spørsmål, sier assisterende generalsekretær i FN-sambandet, Rune Arctander.

I løpet av den siste uka har mer enn 2700 lærere og samarbeidspartnere signert et opprop til støtte for FN-sambandet.

- Vi takker for all støtte, og gleder oss til å fortsette arbeidet med å informere om FN og internasjonale spørsmål. I en tid der klimakrisen, flyktningsituasjonen, menneskerettighetsbrudd, krig og konflikt preger mediene og hverdagen her hjemme, er det viktigere enn noen gang at barn og unge får kunnskap om verden, sier Arctander.

Etterspørselen større enn noen gang

FN-sambandet møter mer enn 80 000 elever ansikt til ansikt i løpet av skoleåret med foredrag, rollespill og andre undervisningstilbud. Nettstedene fn.no og globalis.no har årlig over 2 millioner besøk og etterspørselen har aldri vært større.

FN-sambandet ble opprettet i 1946 og jobber for å øke kunnskap om FN og internasjonale spørsmål, skape debatt over hele landet og bidra til en forståelse for multilaterale løsninger på globale utfordringer.

Emner

  • Regjering

Kategorier

  • statsbudsjettet

FN-sambandet er informasjonskontoret om FN. Vi jobber med å spre informasjon om FN og FN-relaterte spørsmål i Norge.

Kontakter

Rune Arctander

Pressekontakt Assisterende generalsekretær 932 05 020

Ingunn Eck

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 975 09 187