Pressemelding -

Julie fra Lindås blogger for FN

FN-sambandets ungdomspanel er et bloggkollektiv bestående av ti ungdommer i alderen 15-20 år. Gjennom ett år skal de skrive og komme med sine meninger om FN og internasjonale forhold.

Julie Sætre er 16 år og kommer fra Lindås utenfor Bergen og begynte i FN-sambandets Ungdomspanel nå i januar.

Les bloggen: Ung.FN.no

Julie har bred erfaring fra ungdomsorganisasjoner og overbeviser med motivasjon og skrivekløe. Hun trekker frem Midtøsten-konflikten, et hjerte for Sør-Amerika og bistand som sine «saker». Hvorfor ønsket du å søke deg til FN-sambandets Ungdomspanel?

- Jeg har alltid vært engasjert i internasjonale spørsmål, og det å uttrykke seg på denne måten virket som en god idé. Jeg har vært engasjert i AUF lokalt lenge, men med et landsdekkende panel og en blogg som dette når man flere mennesker, sier Julie.

Hva ønsker du å utrette i løpet av dette året du skal være med?

- Vi har et internt uttrykk i lokallaget i AUF – «Northug-saker» – når hele Norge fokuserer på noe uviktig, så ønsker vi å fokusere vi på saker som betyr noe: Jeg vil ta opp glemte kriser, og har alltid vært opptatt av Sør-Amerika. Bistands- og U-landsprosjekter er saker jeg vil skrive om.

27. januar hadde FN-sambandets nye ungdomspanel introduksjonsdag i Oslo. Der ble de kjent med FNs rolle i samfunnet, og la planer for hvordan de skal forme bloggen gjennom 2015.

Følg ungdomspanelet på Facebook

- Jeg håper dere kommer til å skrive engasjert og personlig. Rosabloggerne skriver gjerne om hva de skal ha på seg. På samme måte vil jeg at dere skal skrive om ting som genuint er viktige for dere, sa FN-sambandet assisterende generalsekretær Rune Arctander.

De ti ungdommene skal gjennom året blogge og skrive innlegg om ting som opptar dem om internasjonale spørsmål. Dette kan være alt fra likestilling til utdanning til fattigdom.

Related links

Emner

  • Politikk

Kategorier

  • ungdomspanelet
  • ungdom
  • blogg
  • bloggere

Regions

  • Hordaland

FN-sambandet er informasjonskontoret om FN. Vi jobber med å spre informasjon om FN og FN-relaterte spørsmål i Norge.

Kontakter

Terje Karlsen

Webredaktør www.FN.no 22 86 84 11