Pressemelding -

Sivilsamfunnet svekkes i statsbudsjettet

For noen uker siden vedtok FNs generalforsamling ambisiøse bærekraftsmål, som skal gjelde for alle land – også Norge. Uten et sterkt sivilsamfunn som pådriver for at målene skal nås, frykter FN-sambandet at Norges arbeid med bærekraftsmålene blir dårligere.

- Informasjonsstøtten er helt sentral for at norsk sivilsamfunn skal kunne være en pådriver i arbeidet med å gjennomføre FNs bærekraftsmål. Når støtten kuttes, betyr det at frivillige organisasjoner i Norge fratas muligheten til å ta denne rollen, sier assisterende generalsekretær i FN-sambandet Rune Arctander

Norge trenger god informasjon om internasjonale spørsmål

FN-sambandet mener det er viktig med en befolkning som både er interessert i, og har kunnskap om, globale spørsmål og utfordringer verden står overfor.

– Ved å redusere tilskuddet med 50 millioner, gjør regjeringen det vanskelig å sikre informasjonstilgang og kritisk debatt om globale spørsmål over hele landet, sier Rune Arctander.

Henter penger fra langsiktig utviklingshjelp

FN-sambandet mener det er positivt med økt støtte til humanitær nødhjelp. Økningen burde imidlertid legges inn som friske midler, i stedet for å hentes fra den langsiktige utviklingshjelpen.

- Den ekstraordinære situasjonen vi ser med store flyktningstrømmer, krever ekstraordinære tiltak. Problemet kan ikke løses ved å flytte midler fra det langsiktige utviklingsarbeidet, som nettopp skal bidra til mer stabile og bærekraftige samfunn for generasjonene som følger oss, sier assisterende generalsekretær i FN-sambandet Rune Arctander.

Emner

  • Politikk

Kategorier

  • statsbudsjett
  • bærekraftsmål
  • bistand
  • informasjonsstøtte
  • sivilsamfunn

FN-sambandet er informasjonskontoret om FN. Vi jobber med å spre informasjon om FN og FN-relaterte spørsmål i Norge.

Kontakter

Ingunn Eck

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 975 09 187

Rune Arctander

Pressekontakt Assisterende generalsekretær 932 05 020

Kari Solholm

Pressekontakt Generalsekretær 22 86 84 00