Pressemelding -

LEDGO LED-belysning – fleksibelt lys for alle motiv

Focus Nordic kan med stolthet presentere et nytt agentur i sitt sortiment – Ledgo. Foretaket produserer LED-belysning i høy kvalitet for foto og video, og har et stort utvalg av innovative produkter for alle slags motiv.


Ved å inkludere Ledgo i sortimentet får Focus Nordic for første gang mulighet til å tilby sine kunder belysning for bruk så vel i studio som i felten. Ledgo Technology Limited har høy produksjonsnøyaktighet og investerer kontinuerlig i forskning og utvikling av nye typer LED-lamper for foto- og videoproduksjon.

”Vi har veldig store forventninger til Ledgo”, sier Jonas Wernbo, VD hos Focus Nordic. ”Produktene er av meget høy kvalitet og vi tror LED-lys kommer til å endre måten vi skaper bilder og video i utgangspunktet. Dette passer også godt inn i vårt produktsortiment og strategi.”


Sval, kontinuerlig belysning

Fordelene med LED-belysning sammenlignet med andre typer fotobelysning (eksempelvis blits og klassiske B-lamper) er mange.

Kontinuerlig belysning innebærer at brukeren i realtid ser akkurat hvordan lyset faller på motivet og hvor det oppstår skygger, til forskjell fra studioblitser som krever at man tar testbilder for å se det virkelige resultatet. LED gir heller ikke ifra seg plagsom varme som eldre typer av lamper med kontinuerlig lys.

Ledgos LED-belysning holder en fargetemperatur på 5600K (dagslys) og samtlige har høy CRI-verdi (minst RA >90, vanlig RA >95), hvilket innebærer jevn og naturlig gjengivelse av motivets farger. De mer avanserte belysningene er av typen Bi-color, noe som innebærer at lysets fargetemperatur kan endres i intervallet 3200–5600K. Slik kan man få belysningen til å smelte sammen med eksisterende lyskilder i miljøet der fotograferingen eller filminnspillingen skal skje.


Batteridrift og spesialtilpasset form

Batteridrift er et stort pluss for LED-lampene. De er relativt energieffektive og kan drives med vanlige videokamerabatterier eller t.o.m. AA-batterier. Dermed kan lampene brukes i hvilket som helst miljø, og plasseres fritt uten at man trenger å ta hensyn til om det finnes strømuttak tilgjengelig.

Belysning i ulike spesialtilpassede former er en annen fordel. I tillegg til kvadratiske og rektangulære modeller har Ledgo avlange såkalte strip-lights, bueformet belysning samt ringlys som omringer objektivet. Det finns til og med bøybar LED-belysning – som dessuten er vanntett!

Størrelsen på belysningsoverflaten kan også varieres ved at man kobler sammen flere LED-lamper til én lyskilde skreddersydd for behovet.


Trådløs fjernstyring

Noen av Ledgos modeller har støtte for trådløs fjernstyring via WiFi. Foruten at det finns spesielle fjernkontroller til disse kan man også koble en spesiell kontrollboks til lampen og bruke en smarttelefon eller et nettbrett for å justere lysstyrke og fargetemperatur.


Ledgos kategorier av LED-belysning

  • On Camera: LED-belysning tiltenkt bruk på kamera. Utstyrt med en vinklingsbar fot som passer i en vanlig tilbehørssko. Her inngår også ringlys som kan festes rundt objektivet.
  • Green screen: Lamper og tilbehør for bruk av såkalte green screen bakgrunner.
  • Studio: Stativmontert belysning med høy lysstyrke, ment for studiobruk. Kan drives med enten AC-adapter eller et kraftig Sony V-Lock batteri.
  • Ultra-soft light: LED-belysning med stor overflate og innebygget diffusor som gir mykt lys.
  • Versatile: Bøybare LED-paneler som kan kombineres for å skape store belysningsflater.
  • Fresnel: Konsentrerer lyset så det når langt. Nyttig for blant annet musikk- og teaterscener eller videoproduksjoner hvor man trenger spotlights.


For ytterligere informasjon, kontakt:
henrik.wernbo@focusnordic.se

Emner

  • Kino, film, foto

Kategorier

  • proffoto
  • lamper
  • fotografering
  • focus nordic
  • lys
  • ledgo

Focus Nordic er den største distributøren av fotorelaterte produkter i Norden, Baltikum og Polen. Vårt sortiment inneholder mange sterke varemerker, både når det gjelder kameraer, fotografisk tilbehør og kikkerter. Blant varemerkene vi fører er Ricoh-Pentax, Panasonic, Polaroid, Lowepro og Tamron; med flere. Vi har også mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no

Kontakter

Henrik Wernbo

Product manager +46 31 336 23 08