Pressemelding -

Zeiss tilbyr full kontroll til VR-spill

Optikkprodusenten Zeiss får hjelp av dataspillplattformen Steam® med å løfte VR-spillene til et helt nytt nivå. Nye Zeiss VR One Connect gir brukeren mulighet til å koble sammen VR-briller, mobiltelefon, pc og to trådløse håndkontroller til én kraftfull enhet for en maksimal spillopplevelse!


Virtual Reality er et konsept med rask utvikling og blir mer og mer populært blant konsumenter. Videomateriell innspilt med teknikken får stadig høyere oppløsning og VR-spillene får skarpere grafikk i takt med at prosessorer og avspillingsutstyr blir kraftigere. Men VR-briller med tilstrekkelig ytelse for krevende gamere har hittil vært meget kostbare.

Ikke nå lenger. Zeiss VR One Connect gjør det mulig å benytte de avanserte men allikevel rimelige VR-brillene Zeiss VR One Plus for å spille de nyeste og mest krevende dataspillene som støtter denne teknologien. Her kommer nemlig ikke prosessorkraften fra mobilen, men fra brukerens pc.

Det som kreves er at man har en smarttelefon med en skjermstørrelse mellom 4.7 og 5.5 tommer, en pc med tilstrekkelig grafikkytelse for VR-spill, samt spillplattformen SteamVR™ installert.


Trådløse håndkontroller gir maksimal presisjon

Sentralt i Zeiss VR One Connect er to helt nye, trådløse håndkontroller med innebygde sensorer som føler både store og små bevegelser i tre akser. De inneholder også hver sin liten touchpad (en skålformet pekeplate for tommelen) samt knapper for å styre, skyte og utføre andre manøvrer i spillet. Ergonomisk design og en meget grepvennlig overflate gjør de behagelige selv etter flere timers bruk.

For å spille må man først installere en dedikert app i smarttelefonen (finnes for iOS og Android). Deretter kobler man mobilen til en spill-pc med SteamVR™ via en medfølgende 3 meter lang USB-kabel, plasserer mobilen i VR-brillene og tilkobler håndkontrollene via Bluetooth®.

All grafikk gjengis av pc-en og overføres i realtid til mobilens skjerm. Systemet gir høy ytelse med minimalt etterslep (heng) i spillet og brukeren får en nær og realistisk opplevelse.


Ferdig pakke

Zeiss VR One Connect kan kjøpes i to pakker; Med eller uten VR-briller Zeiss VR One Plus.

I begge pakkene inngår også 2 stk trådløse håndkontroller, samt følgende deler:

  • USB-kabel (3 m) for pc-tilkobling
  • Kabelklemme
  • 4 stk AAA-batterier
  • App & driverrutine for Windows
  • Hurtigguide


Pris og tilgjengelighet:

Zeiss VR One Connect begynner å leveres senere i høst.

  • Zeiss VR One Connect (2 håndkontroller), Ca.pris: kr 1.370,- (inkl. mva).
  • Zeiss VR One Connect Bundle (2 håndkontroller & Zeiss VR ONE-briller), Ca.pris: kr 2.125,- (inkl. mva).

Mer info om VR-brillene Zeiss VR One Plus finner du på www.zeiss.com/virtual-reality/home.html

For ytterligere informasjon, kontakt: lasse.ericson@focusnordic.se

Emner

  • Kino, film, foto

Focus Nordic er den største distributøren av fotorelaterte produkter i Norden, Baltikum og Polen. Vårt sortiment inneholder mange sterke varemerker, både når det gjelder kameraer, fotografisk tilbehør og kikkerter. Blant varemerkene vi fører er Ricoh-Pentax, Panasonic, Polaroid, Lowepro og Tamron; med flere. Vi har også mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no

Kontakter

Lasse Ericson

Nordic KAM & Product Manager +46 31 336 23 32