Pressemelding -

Hederspris til Karita Bekkemellem

Foreningen 2 Foreldres hederspris blir utdelt til Karita Bekkemellem for hennes mangeårige innsats for å sikre at barn beholder begge foreldre som ressurser også etter samlivsbrudd. Prisen overrekkes av statsråd Solveig Horne.

– Dette er en velfortjent pris til en hederskvinne som har lagt ned fremragende innsats for å gjøre hverdagen bedre for barn og foreldre som har gjennomgått samlivsbrudd, sier Rune Harald Rækken, leder i Foreningen 2 Foreldre.

Brennende engasjement

Bekkemellem får prisen for å ha vist et brennende engasjement for likeverdig foreldreskap. Hun har vist et stort engasjement for å bedre hverdagen til barn og foreldre som har gjennomgått samlivsbrudd. Som statsråd arbeidet hun for en modernisering av barneloven for å tilpasse denne til dagens familier, hvor en fjerdedel av barn og unge har foreldre som ikke bor sammen.

Som statsråd oppnevnte hun et utvalg som skulle gjennomgå barnelovens bestemmelser om foreldreansvar, bostedog samvær. Utvalget var bredt sammensatt, og det lå i mandatet at begge foreldres tilstedeværelse i barnas liv og livslangt foreldreskap skulle være førende. Bekkemellem har også vært åpen på at hennes egne erfaringer gjennom oppveksten har skapt oppmerksomhet rundt behovet for at begge foreldre er til stede som ressurser i barnas liv.

Bekkemellems innsats har satt sine tydelige spor, og den er fremdeles et markant holdepunkt i det pågående arbeidet for likeverdig foreldreskap.

Prisen
Foreningen 2 Foreldre ble etablert i 1985 og arbeider for å skape trygge familieforhold for barn som har to hjem.

Foreningen deler ut en årlig pris til en person som i særlig grad har utmerket seg gjennom sin innsats for barn og familie og ivaretakelsen av familiebånd på en særlig god måte.

Årets pris deles ut av statsråd Solveig Horne.

Prisutdelingen skjer tirsdag 21. april 2015, kl. 19.00 på Scandic Solli, Parkveien 68, Oslo.

Kontakt: Rune Harald Rækken

Leder i Foreningen 2 Foreldre

905 23 845

Emner

  • Sosiale spørsmål

Foreningen 2 Foreldre ble etablert i 1985 og arbeider for å skape trygge familieforhold for barn som har to hjem.

F2F arbeider for å endre barneloven slik at likeverdig foreldreskap blir lovens utgangspunkt ved samlivsbrudd. Dette vil redusere konfliktene mellom foreldre som bryter sitt samliv, og det vil sikre at barna får beholde begge foreldrene som hverdagsressurser selv om mor og far ikke er kjærester lenger.

Kontakter

Rune Harald Rækken

Pressekontakt Seniorrådgiver, Foreningen 2 Foreldre Media, politikk, strategi 90523845

John Michal Sørensen

Pressekontakt Leder, Foreningen 2 Foreldre Media, politikk, organisasjon 99557910