Gå videre til innhold
Unngå åpen ild - Foto Pixabay
Unngå åpen ild - Foto Pixabay

Pressemelding -

Kald og fin påske gir økt brannfare – skader for millioner

En tørrere og solrik påske i kombinasjon av grill og åpen ild kan gi flere branner.

- I månedene april og mai i fjor registrerte forsikringsbransjen over 100 skader etter branner og branntilløp der kilden var grill, fyrstikker, og røyking. Erstatningsutbetalingene endte på nærmere 30 millioner kroner, sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige.

Den neste uken er det meldt om fortsatt fint vær og en stor SOL pryder værkartet over det meste av landet. Brannfaren kjenner de fleste til, men få er klar over at et lite vindpust kan flytte en brukt, men glovarm engangsgrill flere meter.

- Griller en i egen hage, ha et trygt underlag, slukk grillen med vann og legg noe tungt på grillen så den ikke blåser av sted, sier Voll. En engangsgrill kan være brannfarlig i lang tid etterpå. Aller helst bør en gå for andre alternativer. De samme forholdreglene gjelder om en tenner opp bål i naturen.

- Selv om det kan være kaldt, kan bakken være knusktørr, og da skal det lite til før det tar fyr, sier Voll videre. Han foreller at det allerede har vært flere mindre gressbranner, og brannfaren blir ikke mindre, så lenge det fortsatt er opphold og fint vær.

- Voll anbefaler at innbyggerne følger de lokale rådene og oppfordrer alle til å være forsiktig med åpen ild. Også værtjenesten yr.no melder om økt brannfare og Voll ber påsketuristene om å være ekstra obs på vindforholdene.

---------------

Kilde tall: Finans Norge, april og mai 2018, der brannkilden er åpen ild og varme. Alle brannårsaker er med. Andelen branner som er en direkte følge av grilling, fremkommer ikke i statistikken.

Yr.no melder om skogbrannfare i store deler av landet

Emner

Kategorier


Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 4.000 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også bank, pensjon og sparing. Driftsinntektene var 26 milliarder kroner i 2018, mens forvaltningskapitalen utgjorde 157 milliarder kroner.

Kontakter

Arne Voll

Arne Voll

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pressekontakt for lokalmedier i Viken (tidligere Buskerud), Vestfold og Telemark, Agder, Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal + 47 906 98 473
Pål Rune Eklo

Pål Rune Eklo

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pressekontakt for lokalmedier i Innlandet, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark +47 951 94 898
Bjarne Aani Rysstad

Bjarne Aani Rysstad

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Skadeforsikring. Pressekontakt for lokalmedier i Oslo og Viken (Romerike og Asker og Bærum) +47 918 19 434
Christian Haraldsen

Christian Haraldsen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Forsikring, Pensjon og Sparing. Pressekontakt for lokalmedier i Viken (Follo og tidligere Østfold) +47 907 87 449

Tiden går - Gjensidige består

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 4500 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 36 milliarder kroner i 2023 mens forvaltningskapitalen utgjorde 148 milliarder kroner.

Gjensidige Forsikring ASA
Schweigaards gate 21
0191 Oslo
Norge