Pressemelding -

​Glamox belyser tysk fotballhistorie

I Dortmund har tysk fotball fått sitt eget “tempel”. Belysningen fra Glamox er en viktig del av den multimediale opplevelsen i det nye museet.

Det sies at de tre største idrettene i Tyskland er fotball, fotball og fotball. Da er det kanskje ikke så rart at det nye fotballmuseet i Dortmund, som åpnet dørene i oktober 2015, har tiltrukket seg 200.000 besøkende allerede i løpet av det første året.

Museet er designet av HPP Architects og har allerede rukket å få to høythengende museumspriser, Luigi Micheletti prisen som gis til spesielt innovative museer og DASA-prisen. I nye bygningen i sentrum av Dortmund har fenomenet fotball og fascinasjonen rundt denne idretten blitt viet hele 7000 kvadratmeter. Alle sider av sporten presenteres for publikum i en multimedial opplevelse. Belysningen er en viktig del av dette. Inngangspartiet og LED-fasaden gjør besøkende nysgjerrige på hva som er på innsiden. Pulserende lys leder besøkende inn i resepsjonsområdet der lyset ender opp ved en fascinerende skulptur formet som en ball. Ute, brukes spesialtilpasset spotbelysning til å skape interessante lyseffekter. Guido Kürten fra HPP Architects kaller dette effektlyset for «Glød». «Glød» er et godt eksempel på hva en kan oppnå med en bevisst bruk av lys som arkitektonisk virkemiddel, spesielt etter at det har blitt mørkt.

Flerbruksområde

Når de besøkende ankommer kjelleretasjen i museet, går ferden til et flerbruksrom med en kafé en liten fotballbane og et område med vekslende spesialutstillinger. På den ene siden av flerbruksrommet slipper store vinduer inn mye dagslys. På den andre siden er en spesialversjon av pendelarmaturen Reed brukt til å skape en lang belysningslinje over galleriet. Reed har en spesielt slank og elegant utforming med spennende detaljer. Den lyser opp rommet med 40 prosent indirekte lys og 60 prosent direkte lys. En diskret brakett gjør det mulig med sammenhengende montering. Linjen av lys går parallelt med en imponerende, sort vegg og skaper et elegant og ryddig design. Armaturen er enkel å montere og rengjøre, med et støvdeksel av klar akryl som standard. Den diskrete plasseringen av armaturene bidrar til fleksibiliteten i flerbruksrommet som blant annet brukes til arrangementer som pressekonferanser, gallafester og andre store markeringer.

Backstage-belysning

Mange av de ansatte ved museet føler at de har fått selve drømmejobben i den tyske fotballhistoriens nye “hjem”. Armaturene bidrar også til korrekt belysning bak kulissene. Fem Modul S armaturer sørger for god belysning I det viktigste møterommet. Den spennende kombinasjonen av ulike størrelser er med på å «løfte» taket visuelt sett. Den robuste aluminiumskonstruksjonen har et kraftfult uttrykk. Modul S gir et utmerket lysutbytte og skaper et inntrykk av at lyset kommer inn gjennom taket.

Emner

  • Bygg, eiendom

Kategorier

  • tysk fotballmuseum
  • dfb
  • museumsbelysning
  • led
  • glamox
  • armatur
  • belysning

Glamox

Glamox er et norsk industrikonsern som utvikler, produserer og distribuerer profesjonelle belysningsløsninger for det globale markedet. Glamox-konsernet er en ledende leverandør til verdens marine og offshore-markeder, og en betydelig leverandør til det profesjonelle byggmarkedet i Europa.

Glamox-konsernet er en global organisasjon, med 1300 ansatte og salg og produksjon i mange europeiske land, samt i Asia og Nord-Amerika. Den årlige omsetningen er på MNOK 2.500 (2015). Konsernet eier en rekke varemerker innen kvalitetsbelysning, inkludert Glamox, Aqua Signal, Luxo, Høvik Lys, Norselight og LINKSrechts. Glamox møter kundenes behov og forventninger ved å levere kvalitetsprodukter og -løsninger, service og support. 

www.glamox.com

Kontakter

Solveig Oterhals Landsvik

Content Marketing Manager 40061672