Pressemelding -

Bistandsorganisasjoner møter Sørlandsbenken i Arendal

Tre av de største bistandsorganisasjonene i Agderfylkene møter fredag den nye Sørlandsbenken, bestående av alle stortingspolitikerne fra Aust- og Vest-Agder.

Strømmestiftelsen, JOIN good forces og Yme møter fredag de mest framtredende sørlandspolitikerne som i kommende stortingsperiode er valgt inn fra Agder.

De to førstnevnte er begge Kristiansandsbasert, mens Yme har sitt hovedkontor på Vegårshei. De tre organisasjonene representerer sammen med andre sørlandske bistandsorganisasjoner det største bistandsmiljøet utenfor Oslo.

Det er viktig å synliggjøre bredden i det viktige internasjonale arbeidet som drives ut fra Sørlandet, og som kommer fattige og konfliktrammede mennesker over hele verden til gode. Sørlandet har stor grunn til å glede seg over et sterkt fagmiljø innenfor bistandsfeltet både på viktige utdanningsinstitusjoner som UiA og NLA Mediehøgskolen Gimlekollen, og gjennom de frivillige organisasjonene som de tre nevnte bistandsaktørene representerer.

Strømmestiftelsen ble årets sørlandsbedrift 2013. Strømmestiftelsen arbeider spesielt med fokus på utdanning og mikrofinans for å skape jobber i fattige land. Oppdraget er å utrydde fattigdom.

JOIN good forces har gjennom 20 år arbeidet i krigsrammede områder. JOIN er i dag sterkt inne i det østlige Kongo, en konflikt som regnes for å være den mest dødelige siden andre verdenskrig.

Stiftelsen Yme er en internasjonal humanitær organisasjon basert på Vegårshei, Aust Agder, som spesialiserer seg på vann-, sanitær- og yrkesskoleprosjekter i noen av de mest ufordrerende geografiske og sosio-økonomiske områdene i verden. For tiden støtter Yme prosjekter i Somalia og Kongo-Brazzaville.

Møtet finner sted på GRID Arendal, fredag 15. november kl 13.15 – 14.15


For mer informasjon kontakt:

Egil Mongstad, pressekontakt i Strømmestiftelsen: 952 89 394

Tore Gullaksen, daglig leder i JOIN good forces: 909 74 610

Geir Ommundsen, daglig leder i Yme: 900 38 855


Emner

  • Kriser, konflikter

Utfordrende, nødvendig og sterkt lokalt forankret er kjennetegnene på JOIN good forces. Våre feltarbeidere går ofte inn i farlige områder som er vanskelig tilgjengelige. De krysser veisperringer og krigssoner for å oppsøke ofre for vold og krig. Alle steder bringer de hjelp, håp, mot og tro på en bedre fremtid. www.joingoodforces.no

Kontakter

Tore Gullaksen

Pressekontakt Daglig leder 909 74 610

Jostein Sæth

Pressekontakt Prosjektkoordinator Oppfølging av arbeidet i sør. 474 85 520

Marit Toppe Berg

Pressekontakt Kommunikasjonsleder Kontakt med presse og givere 99045339