Pressemelding -

Kommunikasjonsstil er sjefens viktigste egenskap

Kelly Services, 23. november 2011 :: Norske ansatte gir sine sjefer ståkarakter, men ønsker mer fokus på videreutvikling og kommunikasjon. Det viser ferske tall fra en global arbeidslivsundersøkelse gjennomført av rekrutteringsselskapet Kelly Services. Mindre enn halvparten av de spurte synes sjefen gjør en god jobb når det gjelder å forberede dem til fremtidig suksess.

I undersøkelsen ble norske arbeidstakere bedt om å rangere sjefen sin. Resultatet ble en score på 6.4 av 10 mulige, og dermed bestått. Kun 36 % av respondentene synes at sjefen har gjort en god jobb med å utvikle og forberede dem for fremtidig suksess. Hele 40 prosent sier de ikke føler seg godt nok forberedt, og 24 prosent er usikre.

Funnene rundt tema effektive og attraktive arbeidsgivere er hentet fra Kelly Global Workforce Index, som omfatter 97 000 respondenter i 30 land, inkludert ca 1 600 i Norge.

Til tross for funnene, ønsker nesten to tredjedeler av de spurte å anbefale sin nåværende arbeidsgiver til en venn eller bekjent.

– De ansattes synspunkter om organisasjonen de jobber i har svært høy troverdighet, og sender et klart signal om hvordan de styres og om bedriften oppfattes som en god arbeidsplass. Det er liten tvil om at ansatte har en meget viktig rolle i bedriftens arbeid med å tiltrekke seg og beholde de beste talentene, sier Turid Momyr, administrerende direktør i Kelly Services Norge.

Resultater fra undersøkelsen i Norge:

  • Ansatte fra generasjon Y (alderen 18-29) og generasjon X (alderen 30-47) er enige om at det er i generasjon X man finner de aller beste lederne. De eldre medarbeiderne derimot (alderen 48-65) har større tro på at deres egen generasjon er den overlegne bedriftsleder.
  • Den aller viktigste kjennetegnet på en god sjef er kommunikasjonsstilen. Det sier 28 % av de spurte. Rett etter følger lederstil (21 %), og deretter visjon og klare retningslinjer (19 %).
  • Mer enn halvparten av respondentene (56 %) beskriver sin organisasjons lederstil som enten «styrkende» eller «inkluderende». Hele 23 % beskriver den som «autoritær» eller «undertrykkende».
  • Kun litt over halvparten av de spurte (55 %) sier at deres innsats på jobben blir anerkjent og belønnet.
  • Blant de respondentene som føler seg belønnet og anerkjent, sier mer enn ¾ (77 %) at de blir «lagt merke til av ledelsen». 14 % mottar bonus eller andre incentiver, og 5 % anerkjennes gjennom formelle programmer.
  • Sjefene som får høyest score finner vi i Life Science/legemiddelindustrien (7.0). De som scorer lavest finner vi innen finansielle tjenester og detaljhandel (begge 6.0).

– De ansattes vilje til å anbefale en organisasjon er en viktig test på hvordan en virksomhet styrer og støtter opp om sine medarbeidere, og på måten den tilrettelegger for videreutvikling i karrieren, sier Momyr. – Vi ser ofte at ansatte blir værende i en jobb hvor virksomheten preges av et stimulerende og inkluderende arbeidsmiljø, mens man blir desillusjonert av svakt lederskap eller dårlige utsikter for avansement.

Det blir stadig viktigere for arbeidstakerne hvordan bedriften oppfattes, og i media ser vi flere og flere målinger og rangeringer hvor arbeidsplasser settes opp mot hverandre.

– Arbeidsgivere er under konstant overvåkning fra en rekke interessenter, og ansatte vurderer i økende grad virksomhetens effektivitet, og hvordan den rangerer på målinger over de mest populære arbeidsplassene, avslutter Momyr.

Fakta om undersøkelsen
Kelly Global Workforce Index er en årlig, verdensomspennende undersøkelse blant arbeidstakere som avslører meningene rundt jobb og arbeidsliv sett fra et generasjonsperspektiv. Omkring 97 000 arbeidstakere fra Europa, Nord‐Amerika og Asia‐Stillehavsområdet har svart på undersøkelsen, og resultatene presenteres kvartalsvis.

I 2009 ble Kelly Services tildelt MarCom Gold Award for Kelly Global Workforce Index i Research / Study-kategorien. I 2010 vant undersøkelsen MarCom Platina Award.

Mer informasjon om undersøkelsen på www.kellyservices.com

Related links

Emner

  • Arbeidsliv

Kategorier

  • global workforce index
  • kelly
  • kelly services
  • ledelse
  • kommunikasjon
  • kommunikasjonsstil

Om Kelly Services
Kelly Services Inc. (NASDAQ: KELYA, KELYB) er en av verdens ledende aktører innen fleksibel bemanning, og tilbyr et omfattende spekter av rekrutterings‐ og bemanningsløsninger, inkludert både midlertidig arbeidskraft og fulltidsansatte, outsourcing‐ og andre HR‐tjenester. Selskapet formidler årlig arbeid til over en halv million mennesker innen en rekke bransjer verden over, og omsatte i 2010 for 5 milliarder USD. For mer informasjon, se www.kellyservices.no

Kontakter

Stine Roland

Pressekontakt Marketing Manager 93 68 22 48