Pressemelding -

KONE får toppkarakterer i CDP 2015 klimarapportering

KONE, en verdensleder i heis- og rulletrappbransjen, har blitt anerkjent som et av verdens mest handlekraftige selskap når det gjelder klimatiltak og har kommet på CDPs Climate Performance A-liste. CDP er den internasjonale non-profitt-organisasjonen for bærekraftig næringsliv. Med 100 poeng oppnår KONE også toppscore for klimaopplysninger i den nordiske CDP-rapporten fra 2015.

Bare 2 av 205 nordiske selskaper fikk toppkarakteren 100 A.

Det gode resultatet vitner om utmerket dataforvaltning, gjennomsiktig kommunikasjon og en dyp forståelse av hvordan selskapet bidrar til klimaendringer – fra løsninger til selskapets egne prosesser og gjennom hele forsyningskjeden.

CDP evaluerer også selskapene ut fra deres evne til å redusere klimaendringer på en skala fra A til E. 113 ledende selskaper står på den globale A-listen, som er utarbeidet på oppdrag fra 822 investorer som representerer mer enn en tredjedel av verdens investerte kapital. I år har KONE for første gang noensinne fått toppkarakteren A. I 2014 og 2013 fikk KONE karakteren A - , noe som også er svært bra resultat.

KONE har oppnådd høyere resultat for hver gang de siste 6 årene i CDPs rapporter. I tillegg er KONE representert i Carbon Disclosure Leadership Index (CDLI) for femte år på rad. CDLI fremhever selskaper som sørger for gjennomsiktig klimarapportering, og består av de øverste 10 prosentene av selskapene som er tatt med i den nordiske CDP-rapporten.

"Vi er svært stolte over å ha oppnådd et slikt høyt resultat og beæret over å komme på A-listen i CDP-rapporten. Denne prestasjonen reflekterer vårt kompromissløse engasjement for å øke miljøekspertisen i hele organisasjonen og gjennom hele verdikjeden, og bringer oss et steg nærmere vårt mål om å være ledende i bransjen når det gjelder bærekraft", sier Hanna Uusitalo, Environmental Director ved KONE.

KONEs langsiktige miljømål handler om å oppnå enda mer miljøeffektive løsninger, modernisere eksisterende heiser og rulletrapper for å gjøre dem mer energieffektive samt ytterligere redusere miljøpåvirkningen fra virksomheten. Mellom 2008 og 2014 har selskapet for eksempel klart å redusere sitt energimessige CO2-fotavtrykk med 60 % i forhold til ordrer. I tillegg var KONE i 2014 det første selskapet til å oppnå energimerking i A-klassen for sine volumheiser og sertifisering i A-klassen for sine kundereferanser i henhold til ISO 25745 Energiytelse på heiser, rulletrapper og rullende fortau (Energy performance of lifts, escalators and moving walks standard).

CDP er en internasjonal, allmennyttig organisasjon som tilbyr det eneste globale systemet for selskaper og byer for å måle, rapportere, administrere og dele viktig miljøinformasjon. CDP samarbeider med markedskreftene, deriblant 822 institusjonelle investorer med ressurser på 95 milliarder USD, for å motivere selskaper til å rapportere hvordan de påvirker miljøet og naturressursene og til å iverksette tiltak for å redusere påvirkningen.

Hele listen over de beste selskapene i CDP-rapporten sammen med rapportering fra alle selskapene som offisielt deltar i CDPs klimaendringsprogram dette året, er tilgjengelig på CDPs nettsider: https://www.cdp.net/en-US/Results/Pages/reports.aspx.

Du finner mer informasjon om KONEs program for miljøekspertise på www.kone.com/sustainability.

Tidligere relevante utgitte pressemeldinger fra KONE:
22. desember 2014: KONE er det første heisselskapet til å kunngjøre kundereferanser i A-klassen i henhold til den nye ISO energieffektivitetsstanderden
21. oktober 2014: KONE får toppkarakterer i CDP 2014 klimarapportering
12. juni, 2014: KONE rangert som verdens 12. grønneste selskap av Newsweek

Emner

  • Bedrifter, allment

Kategorier

  • cdp
  • climate disclosure leadership index
  • karbonrapportering
  • klimarapport
  • rulletrapper
  • heiser
  • miljøeffektivitet
  • leverandør
  • entreprenør
  • heis
  • kone

Selskapet har i et århundre tilstrebet å imøtekomme kundenes behov og leverer bransjeledende heiser, rulletrapper, rullebånd og automatiske dører samt nyskapende løsninger for modernisering og vedlikehold.

Vår forpliktelse overfor kunder vises i alle KONEs løsninger for heiser, rulletrapper, rullebånd og automatiske dører. Dette gjør oss til en pålitelig partner i løpet av hele bygningens livssyklus. Vi utfordrer konvensjonelle kunnskaper i heis- og rulletrappbransjen.

Kontakter

Suzanne Derrick

Pressekontakt Marketing Specialist Nordics +4790954443

Emmi Tillan

Pressekontakt Communications Manager Nordics PR & Kommunikasjon +358407010102

Relatert innhold