Gå videre til innhold
Etablererveiledningens Lisbeth Torkildsen er på plass på Kontorhuset. I august skal hun være med på Hakon Lærums åpning av Gründerhuset.
Etablererveiledningens Lisbeth Torkildsen er på plass på Kontorhuset. I august skal hun være med på Hakon Lærums åpning av Gründerhuset.

Pressemelding -

Etablererveiledningen inn på Kontorhuset

Etablererveiledningen flytter til Kontorhuset. – Det styrker satsingen på Gründerhuset, sier Hakon Lærum. Han åpner det nye Gründerhuset på Losjeplassen i august.

Kontorhuset er i ferd med å investere to millioner kroner i de gamle lokalene til Hobbymann. Det gir oppgradering og skreddersøm for gründere, men det Hakon Lærum og Kontorhuset er aller mest fornøyd med i inngangen til sommeren, er samarbeidet med Etablererveiledningen.

Prosjektleder og rådgiver Lisbeth Torkildsen i Etablererveiledningen måtte ut av lokalene til Næringsforeningen i sommer. Det skyldes oppgradering av lokalene til foreningen i Børsgården. Hun flyttet inn i Kontorhuset på Losjeplassen 1. juni. 

Råd til gründere

– De siste fire årene har vi gitt råd og veiledning til over 1000 gründere i drammensområdet. Bare i fjor hadde vi 400 bedrifter i tidlig fase på kurs. Vi er en gratis tjeneste for alle som vil satse på egen bedrift, sier Torkildsen.

Næringsforeningen i drammensregionen drifter Etablererveiledningen for kommunene Øvre Eiker, Nedre Eiker, Drammen, Lier og Svelvik. Lisbeth Torkildsen er prosjektleder. Hun gleder seg til å sitte tett på byens første rendyrkede Gründerhus.

– Vi kommer tett på gründere som er i oppstart og dem som er i tidlig fase. Her bygges det et miljø som kan styrke hver og en av dem. Det handler mye om å kunne trekke veksler på andres erfaringer. Det er i møter med andre mennesker vi enklest utvikler nye ideer og løsninger, sier Torkildsen.

Felles inngangsdør

Gründerhuset og Kontorhuset får samme inngangsdør fra gateplan. De nye lokalene skal stå klare i august. De gamle Hobbymann-lokalene er strippet til ytterveggene.

– Vi bygger alt opp på nytt. Vi spesialtilpasser lokalet som skal kunne ta imot inntil 55 som jobber her samtidig. Så skal vi ha mulighet for felles møter, frisoner, og vi bygger stillerom og alle andre fasiliteter du trenger i løpet av en arbeidsdag. Vi bygger på «plug & work-konseptet», sier Lærum.

Kurs og foredrag

Etablererveiledningen skal fylle Gründerhuset med kurs, foredrag og workshop. Da kan det handle om å bli mer synlig, øke salget eller blir bedre på budsjett- og økonomistyring.

– Her er det lagt til rette. Det er klart vi kommer til å legge mye av det vi gjøre hit til Gründerhuset, sier Torkildsen.

– Målet er å lage en god arena som gjør det enklere å være en gründer. Et sted hvor du får inspirasjon og bedre muligheter for å lykkes med din drøm, sier Lærum.

Dette er Etablererveiledningen

  • Gratis tjeneste for deg som vil – eller er i startfasen med å etablere bedrift.
  • Finansieres av kommunene Svelvik, Drammen, Lier, Nedre Eiker og Øvre Eiker.
  • Veiledet 313 personer i fjor. 214 av disse var nyetablert i 2018 eller årene rett før.

Dette er Gründerhuset

  • Samlingssted for gründere, selvstendig næringsdrivende, frilansere, mentorer, investorer og andre som vil være tett på bedrifter i tidlig utviklingsfase.
  • Formålet er å skape et lavterskeltilbud med kontorplasser og møteplasser for dem som tør, vil og kan utforske nye muligheter.
  • Vil bistå og tilrettelegge for ulike arrangementer for inspirasjon, med faglig innhold og kunnskapsdeling.

Emner

Regions


Plug and Work! Du skal ikke trenge å bry deg om noe annet enn deg og ditt arbeid. Ta med deg laptopen og plugg deg inn. Bruk tiden din på det du kan, det som skaper verdi og betyr noe. Vi ordner resten.

Vi etablerte oss i Drammen i 2015, i Lier i mai 2019 og vi kommer til Asker i 2020. Våre løsninger skreddersys deg som vil sitte i landskap, eller ha eget kontor, eller ha en box/teamkontor med flere arbeidsplasser i landskap eller kontor som henger sammen. Valget er ditt. Vi har løsningen. 

Kontakter

Trine Maren Skott-Myhre

Trine Maren Skott-Myhre

Pressekontakt Daglig leder +47 911 98 901 LinkedIn

Relatert innhold

Plug and Work!

Kontorhuset har utleie av cellekontorer og kontorplasser i åpent landskap med alt du trenger i et profesjonelt kontorfellesskap i Drammen, Lier og Asker. Vi tilbyr topp moderne kontorer og et åpent landskap som er fullt møblerte og klare til innflytting. Vi kaller det Plug and work som betyr at du skal få ditt nøkkelkort og passord ved ankomst, sette deg ned og koble deg på det trådløse nettet og starte jobben. Ta med deg laptopen og plugg deg inn. Bruk tiden din på det du kan, det som skaper verdi og betyr noe. Vi ordner resten.

Kontorhuset Drift AS
Strømsø Torg 4
3044 Drammen
Norge