Blogginnlegg -

Ekstreme forhold i boligmarkedet

Oslo drar den sterke prisveksten

Vi har aldri vært vitne til en periode med større kontraster i det norske boligmarkedet. Fra april til mai var det en prisoppgang på 2,2 prosent i Oslo og en prisnedgang på 1,0 prosent i Stavanger, noen som resulterer i henholdsvis oppgang på 12,8 prosent i Oslo og nedgang på 7,0 prosent i Stavanger siste år. Dette fremgår av mai-statistikken fra Eiendom Norge.

«Hvis man tar ut vekstbidraget fra Oslo og Akershus ville den landsdekkende årlige prisstigningen blitt redusert med hele 2,4 prosentpoeng fra den faktisk observerte 7,3 prosent til 4,9 prosent.» Leif J. Laugen Administrerende direktør i Krogsveen

Oslo og Akershus som står for 35 prosent av alle omsetninger i Norge er altså inne i en helt ekstrem utvikling som preger tallene for hele landet.

Med årlig prisstigning på 7,3 prosent og en sesongjustert prisstigning siste måned på 1,2 prosent, kan vi nå konkludere med at vi har vært vitne til et trendbrudd. Dette er tredje måneden på rad med sterk sesongjustert prisstigning etter en periode med gradvis noe lavere prisvekst for landet samlet sett. Med en gjennomsnittlig sesongjustert månedlig prisvekst de siste tre måneder på 1,0 prosent, er vi inne i en periode med underliggende årlig boligprisvekst – landet sett under ett – på i området 12 prosent.

«Dermed kan vi også konstatere at det lave rentenivået dominerer boligprisutviklingen, mens de mer negative impulsene fra oljeprisnedgangen og et svekket arbeidsmarked ikke betyr så mye for utviklingen.» Leif J. Laugen Administrerende direktør i Krogsveen

Emner

  • Eiendomsmegling

Kategorier

  • boligpriser
  • krogsveen
  • bolig
  • eiendomsmegling

Kontakter

Leif J. Laugen

Pressekontakt Styreleder og analytiker + 47 992 40 690

Stian Kløfta

Pressekontakt Administrerende direktør / Eiendomsmegler MNEF 924 83 064

Cathrine Wæraas Temmerud

Pressekontakt Direktør for Marked, Fag- og Kompetanseutvikling 982 24 285