Pressemelding -

Æresprisen Pole Position til Kjør for livet-klubb #07 Os

Kjør for livet samler to ganger i året sine teamveiledere til felles samling og kurs. Her deles den prestisjefylte Pole Position ut til beste Kjør for livet-klubb. Denne gangen var det Kjør for livet-klubb #07 Os som kunne reise hjem til Hordaland med den prestisjefylte vandrepokalen. Os ble med det første klubb som har fått pokalen to ganger.

Teamsjef Jane Espeland mottok prisen sammen med teamveileder Karl Atle Pedersen.
– Vi er kjempeglade for prisen. Dette er inspirerende for det videre arbeidet vårt i klubben. Det er lett å gjøre et godt arbeid med den gode oppfølgingen vi får fra Kjør for livet. Vi føler trygghet, blir ivaretatt og føler oss som en del av et team. Da jeg delte nyheten på facebook var ordføreren og gratulerte med en gang. Det viser hvor godt forhold vi har til kommunen og ordføreren vår, sier teamsjef Jane Espeland.

Juryens begrunnelse
"Uansett hvilke kriterier juryen vurderer, kommer denne klubben godt ut. Klubben er godt forankret lokalt, med nærhet til den lokale motorklubben og et godt samarbeid med skolene i kommunen. Veilederne tar utfordringer, og ønsker utfordringer. De viser ungdommene at de bryr seg, og de greier også å formidle det til oss andre. De er best på dokumentasjon. Alle klubbkvelder loggføres umiddelbart, og de får med nyttig informasjon om framgang og utfordringer. Sjelden er det vel riktigere å si at teamet utfyller hverandre godt. Ja, de har vunnet prisen også tidligere, men juryen mener de virkelig fortjener det".

Et eksempel til etterfølgelse
Prisen Pole Position deles ut til den av Kjør for livets-klubber som samlet gjennom siste halvår har levert det beste arbeidet, resultater og fått de beste tilbakemeldingene. Prisen er en vandrepokal som blir utdelt to ganger årlig på fellessamlingene som organisasjonen holder.

- Måten klubben i Os drives på er virkelig et eksempel til etterfølgelse. Vi har drivende gode veiledere som får det beste ut av omgivelsene sine, i en kommune som tenker helhet i det forebyggende arbeidet. Alle involverte aktører ønsker at vi skal lykkes sammen, og da gjør vi det, sier daglig leder i Kjør for livet Edvard Halgunset.

Fag og sosiale aktiviteter
Flere enn 20 personer var samlet på Killingdal Fjellstue i Ålen. Dette var lokale teamveiledere og administrasjon, samt ildsjeler som jobber med å få Kjør for livet etablert i nye kommuner.

- Dette er en viktig samling der vi deler erfaringer på tvers av de kommunene vi jobber i ukentlig. Helgen inneholder både fag og sosiale aktiviteter som i sum skaper en enda bedre teamfølelse for hele Kjør for livet. For meg og alle i Kjør for livet-teamet er det ungdommenes egne historier og tilbakemeldingene fra dem som står de nærmest som er bensin på motoren. Vi er absolutt motiverte for å skape enda mer god aktivitet i 2015, sier gründer i Kjør for livet, Knut Ove Børseth.

KJØR FOR LIVET 

KJØR FOR LIVET er et tilpasset fritids- og aktivitetstilbud for barn og unge som har vansker med å nyttiggjøre seg av, eller ikke passer helt inn i eksisterende fritidstilbud. Vi benytter action, motorsport og mekking som interessevekker for å skape lyst på livet og for å gi barn og unge inspirasjon, motivasjon og mestring. Klubbplassene tildeles i samarbeid med det offentlige velferdssystemet.

KJØR FOR LIVET gir barn og unge inspirasjon, motivasjon og mot til å tro på seg selv og sin fremtid. Ved hjelp av motor og motorsport, opplever deltakerne samhold, samhandling, mestring og engasjement som fører til læring og utvikling. - Vi skal være inspirerende, samlende og ektefølt.

www.kjorforlivet.no

For ytterligere informasjon: 
Gründer Knut Ove Børseth: 48 10 10 00 eller knutove@kjorforlivet.no 
Daglig leder Edvard Halgunset: 90 12 89 12 eller edvard@kjorforlivet.no

Emner

  • Utdanning

Kronprinsparets Fond samarbeider tett med sosiale entreprenører som gjør en forskjell for ungdom. De siste årene har Fondet samarbeidet med Pøbelprosjektet, Kjør for livet, Gatekunstakademiet og Arbeidsinstituttet i Buskerud. Kort fortalt handler det om å bringe ungdom tilbake til utdanning og arbeid, samt gi dem alternative mestringsarenaer.

I april 2014 la DNV GL, tidligere Det Norske Veritas, frem en samfunnsnytteanalyse, som viser at prosjektene i Kronprinsparets Fond sparer samfunnet for 2,7 milliarder kroner.

Kronprinsparets Fond ønsker å sette søkelys på ungdomstiden og fange opp unge mennesker som av ulike årsaker risikerer å falle utenfor. Noen mangler sosial kontakt og trygge voksenpersoner. Andre mangler motivasjon og dropper ut av skolen, eller blir av andre årsaker stående på siden av fellesskapet. I ungdomstiden handler ikke tilhørighet nødvendigvis om lengsel etter noen å være sammen med, men om å føle seg som en del av noe.

Kontakter

Irene Løken Lystrup

Pressekontakt Daglig leder Kronprinsparets Fond +47 412 87 656

Relatert innhold