Pressemelding -

​ Kronprinsparets Fond har valgt KLP-fondene som fondsforvalter

Kronprinsparets Fond har gjort en større kartlegging av flere fondsforvaltere, hvilke muligheter ulik forvaltning gir, samt hvordan de ulike forvalterne kan ivareta Fondets ønsker knyttet til etisk forvaltning. Kronprinsparets Fond har valgt KLP-fondene som sin fondsforvalter. Målet er å fremme god etikk, sikre god ivaretakelse av Fondets midler, samt tett samarbeid rundt forvaltningen.

- For oss er det viktig med langsiktighet og solid forvaltning, i tillegg til at det etiske blir tatt skikkelig på alvor. Vi opplever at KLP-fondene blir en god, profesjonell partner for oss i dette arbeidet, sier daglig leder i Kronprinsparets Fond, Solfrid Flateby.


Kontaktperson, Kronprinsparets Fond:
Daglig leder Solfrid Flateby, solfrid@kppfond.no, tlf. 900 35 897.

Emner

  • Utdanning

Kategorier

  • fondsforvaltning
  • kronprinsparets fond


Kronprinsparets Fond er et annerledes Fond som skal bidra til at ungdom i Norge har et godt liv, at det blir færre som faller «utenfor», at ungdom tar i bruk egne ressurser - og at deres drømmer går i oppfyllelse. Dette gjør vi gjennom tett samarbeid med sosiale entreprenører: Trivselsleder (aktivitet og inkludering), Arbeidsinstituttet i Buskerud (gjennomføring av vgs), Pøbelprosjektet (ungdom tilbake til skole og i arbeid) og VIBRO (samfunnsengasjert ungdom som jobber for og med ungdom). Kort fortalt handler det om å bringe ungdom tilbake til utdanning og arbeid, samt gi dem alternative mestringsarenaer.

En analyse av samfunnsnytten for ungdomsprosjektene i Kronprinsparets Fond viser en besparelse for samfunnet på 2,7 milliarder kroner (DNV GL, tidligere Det Norske Veritas, april 2014)

Kontakter

Irene Løken Lystrup

Pressekontakt Daglig leder Kronprinsparets Fond +47 412 87 656