Gå videre til innhold
LG UTVIDER TILBUDET OG GJØR ULTRA HD 4K TILGJENGELIG FOR ALLE

Pressemelding -

LG UTVIDER TILBUDET OG GJØR ULTRA HD 4K TILGJENGELIG FOR ALLE

I løpet av 2016 vil LG lansere ikke mindre enn åtte nye TV-modeller med ULTRA HD 4K, HDR og Super UHD. En nyhet i årets sortiment er at til og med modeller i de lavere prisklassene kommer til å være utrustet med superdetaljert 4K-oppløsning, noe som gjør at størsteparten av LGs TV-sortiment nå har 4K-oppløsning.

OSLO, 5. januar, 2016 – I løpet av 2015 ble ULTRA HD 4K mer eller mindre standard for TV-modeller i mellom- og premiumsegmentet. Med årets nye sortiment introduserer LG en rekke ULTRA HD 4K-modeller også i det lavere prissegmentet, noe som gjør at TV med superoppløsning og detaljrikdom tilgjengelig for alle. Dessuten kommer størsteparten av alle modellene til å være utstyrt med HDR-teknologi, High Dynamic Range, for et enda bedre detaljnivå i de mørkeste og lyseste delene av bildet. I løpet av 2016 blir ULTRA HD 4K den nye standarden.

– ULTRA HD-TV har blitt skarpere og klarere helt siden vi i 2012 var først ute med å introdusere teknologien, sier Erik Åhsgren, nordisk produktspesialist innen Home Entertainment i LG Electronics. Fra å ha vært noe konsumenter har kunnet finne i mellom- og premiumsegmentet, presenterer vi nå modeller i de laveste prisklassene slik at alle får mulighet til å nyte underholdning i 4K.

Super UHD med HDR sørger for fantastisk seeropplevelse
LGs Super UHD-modeller bygger på en helt ny IPS-standard med en oppdateringsfrekvens på 200 hertz og et nytt ytterlag som minsker reflekser i skjermen. De har dessuten dobbelt så høy fargepresisjon med opptil syv ganger bedre kontrastforhold takket være programvare som analyserer og forbedrer kontrasten (dynamisk kontrast) og Wide Color Gamut som gir en fargedybde på 120 prosent av det vanlige TV-modeller kan håndtere.

Toppmodellen i premiumsegmentet er nye UH950V som kommer utstyrt med Super UHD, HDR Prime i tillegg til et forsterket lydsystem på 40 watt. Den bygger på LGs elegante cinema screen-design med minimal ramme rundt bildeflaten samt kommer med LGs stilrene Crescent Foot-stativ. LG UHV950V er dessuten utstyrt med Wide Color Gamut-teknologi som gir en enormt forbedret fargegjengivelse.

Øvrige LCD-modeller med Super UHD er UH850V, som også kommer med HDR Prime, Cinema Screen, Wide Color Gamut og Crescent Foot-stativ, samt den noe enklere UH770V med HDR.

I ULTRA HD-utvalget er det UH750V i størrelsene 43, 49, 55, 60 samt 65 tommer med Cinema Screen og Crescent Foot-stativ som er den absolutte toppmodellen. Samtlige Ultra HD-modeller, med unntak av UH610V, er utstyrt med HDR-teknologi. Dessuten kommer samtlige av årets ULTRA HD 4K- og SUPER UHD-modeller med webOS 3.0, som er oppgradert med ytterligere funksjoner og hjelpemiddel som gjør TV-kikkingen enklere og mer intuitiv enn noen sinne. Øvrige LCD-modeller med ULTRA HD er UH660V, UH650V, UH630V samt UH610V. På OLED-siden kommer samtlige nye modeller i 2016 å ha ULTRA HD 4K-oppløsning.

For beste mulige ULTRA HD-opplevelse kreves innhold i 4K-oppløsning som LG arbeider intensivt med. LG kommer til å øke selskapets samarbeid med innholdsleverandører og eksempelvis vil Netflix øke sitt 4K-tilbud samtidig som ULTRA HD Blu-ray kommer til å lanseres i 2016.

Høyoppløselige bilder og mer informasjon
For høyoppløselige bilder, gå til LG:s bildarkiv og skriv modellnavnet eller ”ultrahd2016” i søkeruten til venstre. Pris og tilgjengelighet i Norden vil bli annonsert i forbindelse med lansering. For mer informasjon om LGs nyheter på CES, besøk vårt globale nyhetsrom www.lgnewsroom.com/ces2016 og vårt norske presserom på www.mynewsdesk.com/no/lgnordic.

Er du journalist på plass på CES i Las Vegas og vil ha en personlig visning av LGs nyheter, vennligst kontakt Lorraine Bayram på +46 (0)72 184 19 04.

Tekniske spesifikasjoner

Super UHD Størrelse (tommer) HDR Cinema Screen Crescent Foot Magic Remote Annet
UH950V 55, 65, 86 Prime 4 sider Ja Ja WCG,
40 watt ljud
UH850V 55, 65 Prime 3 sider Ja Ja WCG
UH770V 49, 55, 60, 65, 75 Ja Nei Nei Ja
Ultra HD
UH750V 43, 49, 55, 60, 65 Ja 3 sider Ja Ja
UH660V 43, 49, 55, 65 Ja Nei Ja Nei
UH650V 43, 49, 55, 60, 65 Ja Nei Nei Nei
UH630V 40, 50, 58, 70 Ja Nei Nei Nei
UH610V 43, 49, 55 Nei Nei Nei
WCG = Wide Color Gamut

Emner


Om LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) er en av verdens største leverandører og en innovatør innenfor hjemmeelektronikk, hvitevarer og mobil kommunikasjon med over 83 000 ansatte fordelt på 119 kontor verden rundt. LG oppnådde en global omsetning på USD 55,91 milliarder for 2014. LG består av fire forretningsområder - Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution og Vehicle Components – og er en av verdens største produsenter av flat-tv, audio- og videoprodukter, mobiltelefoner, klimaanlegg, vaskemaskiner og kjøleskap. Siden oktober 1999 har LG Electronics også vært representert i Norden. Den nordiske omsetningen hadde en oppgang i 2014 til nær 2,2 milliarder NOK. For mer informasjon besøk www.lg.com

Om LG Electronics Home Entertainment
LG Home Entertainment Company (HE) er en fremtredende global produsent av flatskjermer og audio- og videoprodukter for hjemmebruk så vel som for profesjonelle brukere. LG HE omfatter blant annet LCD- og plasma-tv, hjemmekinosystem, Blu-ray-spillere, lydkomponenter, videospillere og plasmaskjermer. LG streber alltid etter å føre teknikken fremover med fokus på å utvikle produkter med smarte funksjoner og stilrent design som møter de globale konsumentenes behov. LGs konsumentprodukter inkluderer CINEMA 3D Smart-TV, OLED-TV, IPS-monitorer samt hjemmekinoanlegg, Blu-ray-spillere og eksterne lagringsenheter. LGs kommersielle B2B-produkter inkluderer digital signage, hotell-TV, videokonferansesystem og IP-sikkerhetskameraer.

Kontakter

Amelia Saeroum Lee

Amelia Saeroum Lee

Pressekontakt Nordic PR & Digital Manager +46 (0)76-323 26 17 LinkedIn
Geelmuyden Kiese

Geelmuyden Kiese

Pressekontakt PR-kontakt

LG Electronics, Inc. er en av verdens største leverandører og en innovatør innenfor hjemmeelektronikk, hvitevarer og mobil kommunikasjon

LG Electronics er en av verdens største leverandører og en innovatør innenfor hjemmeelek-tronikk, hvitevarer og mobil kommunikasjon. Gjennom 117 selskap verden rundt, omsatte LG globalt for 49 milliarder USD i 2011. LG består av fire forretningsområder; Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, og Air Conditioning & Energy Solutions – og er en av verdens største produsenter av flat-TV, mobiltelefoner, luftvarmepumper, vaskemaskiner og kjøleskap.

Siden oktober 1999 har LG Electronics også vært representert i Norden. Den nordiske omsetningen utgjorde rundt 2 milliarder SEK i 2011. For mer informasjon, besøk www.lg.com.