Gå videre til innhold
ManpowerGroup deler ut prestisjetung pris på NM for Ungdomsbedrifter

Pressemelding -

ManpowerGroup deler ut prestisjetung pris på NM for Ungdomsbedrifter

Torsdag 30. april avgjøres det hva som er landets beste ungdomsbedrift. ManpowerGroup juryerer og deler ut ManpowerGroups pris for beste HR-bedrift.

NM for Ungdomsbedrifter arrangeres på Lillestrøm 29. – 30. april. 158 ungdomsbedrifter fra hele landet konkurrerer om 16 ulike priser. Nær 100 dommere fra arbeids- og næringsliv deltar i juryeringen.

Se Ungt Entreprenørskaps offisielle NM-side for program og merinformasjon.

Entreprenørskap må læres
11 277 elever i videregående skoler har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og en mentor fra næringslivet. Ideene er elevenes egne og bedriftene registreres i Enhetsregisteret som egne juridiske enheter.

– Vi har lett for å tenke at entreprenører «bare er sånn». Det stemmer ikke! Entreprenørskap er ikke medfødt. Det kan og må læres. Gjennom ungdomsbedriftene får elevene erfare at de kan oppnå resultater de i utgangspunktet ikke trodde de kunne. De tilegner seg kompetanse, de opplever mestringsglede, og erfaringen åpner mange nye muligheter for dem, sier Tor Kåpvik, fung. administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Mer samarbeid mellom utdanning og næringsliv
Entreprenørskapssatsingen i Norge er et samarbeid mellom mange aktører. I tillegg til ManpowerGroup, er fire departementer, NHO, LO, Nordea, Ferd og Visma blant bidragsyterne til Ungt Entreprenørskap.

– Entreprenørskap i utdanning er et samspill mellom mange aktører. Lærere, skoleledelsen, leverandører, produsenter og mentor har lagt til rette og hjulpet elevene på veien. Kompetansen de har fått, kunne de ikke lest seg til i en bok. Vi trenger mer samhandling mellom utdanning og omverdenen, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup og styreleder i Ungt Entreprenørskap Norge.

Sven Fossum, Lise Hagen Rebbestad og Liss Radem deltar i juryen sammen med Kristine Kaland Berntsen fra Engrospartner og Tonje Fossan-Waage fra NAV Arbeidslivssenter Akershus. ManpowerGroups pris for beste HR-bedrift deles ut av Maalfrid Brath.

Vinneren av hederstittelen Norges beste Ungdomsbedrift 2015 representerer Norge på EM i Berlin i sommer. 

Emner

Kategorier


Om ManpowerGroup

ManpowerGroup™ er verdensledende i å finne riktig bemanningsløsning, basert på menneskers potensiale og bedrifters ambisjoner. På denne måten skaper vi ”Innovative Workforce Solutions”.

ManpowerGroup hjelper både små og store bedrifter i alle bransjer under  varemerkene: ManpowerGroup Solutions, Experis, Manpower og Right Management.

Vi er lokalisert i mer enn 80 land over hele verden. Ved global forståelse og lokal kompetanse, øker vi våre kunders suksess. Virksomheten i Norge genererer over 35 000 oppdrag årlig. Vi har kontorer i 35 byer og tettsteder og 11 000 medarbeidere knyttet til oss.

Kontakter

Sven Fossum

Sven Fossum

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 93024314

Manpower er Norges største og ledende bemanningsbyrå.

Vi bemanner og rekrutterer til privat og offentlig sektor. Siden starten i 1965 har vi bistått med å få over en halv million mennesker i jobb, og hvert år er nærmere 20 000 dyktige mennesker i jobb gjennom oss, via rekruttering eller innleie. Solid erfaring, innovative og fleksible løsninger, samt DNV GL sertifiserte rådgivere gjør oss til den komplette leverandør for våre kunder.

Manpower
Lakkegata 53
0202 Oslo