Gå videre til innhold
Råd til unge: Ta utdanning!

Pressemelding -

Råd til unge: Ta utdanning!

Hvilket råd du ville gitt deg selv som 18-åring? Seks av ti nordmenn svarer: ”Ta utdanning”.

Spørsmålet er stilt i den siste Work Life-undersøkelsen fra ManpowerGroup, som er gjennomført av Opinion.

– Muligheten for å få seg en jobb i dag, øker med utdanning. I dag finnes det færre jobber som ikke krever skolering, og det er mange som kjemper om dem. Det er interessant å se hvor sterkt dette rådet til unge står i befolkningen, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup.

Et annet råd som gis er reiser og opplevelser, 13 prosent ville ha rådet seg selv til å reise og oppleve mer. En av ti mener imidlertid at det beste rådet er å finne en interessant jobb.

Jobb gir mening i livet

Undersøkelsen, som er gjennomført i anledning ManpowerGroups 50-årsjubileum, ønsker å kartlegge hva som er meningen med arbeid for folk flest. Å ha en meningsfull jobb viser seg å være avgjørende for at vi nordmenn skal ha det bra. Hele 74 prosent av de yrkesaktive i dag mener at jobben er en viktig del av livet. Seks av ti mener også at jobben påvirker deres livslykke.

– Jobben ansees av mange å være en arena for både utfordringer og mestring. Den gir oss opplevelsen av å være til nytte og er også ofte en del av vårt sosiale nettverk. Hvordan vi har det på jobben har derfor mye å si for hvordan vi har det ellers i livet, sier Brath.

En del av identiteten

Over halvparten av de spurte identifiserer seg med yrket sitt og mener at en stor del av deres identitet er knyttet til jobben. Denne oppfatningen deles i like stor grad av menn og kvinner i ulike aldre. De med høy utdanning er imidlertid i noe større grad enig enn de med kort utdanning.

– Jobb er en viktig del av identiteten vår. Det er ikke uvanlig at vi starter å beskrive oss selv med å fortelle om vårt yrke og hvor vi jobber. Det sier andre mye om hva vi kan, hva vi gjør og kanskje også om hvordan vi ser på samfunnet rundt oss, sier Brath. 

Emner

Kategorier


Om ManpowerGroup

ManpowerGroup™ er verdensledende i å finne riktig bemanningsløsning, basert på menneskers potensiale og bedrifters ambisjoner. På denne måten skaper vi ”Innovative Workforce Solutions”.

ManpowerGroup hjelper både små og store bedrifter i alle bransjer under  varemerkene: ManpowerGroup Solutions, Experis, Manpower og Right Management.

Vi er lokalisert i mer enn 80 land over hele verden. Ved global forståelse og lokal kompetanse, øker vi våre kunders suksess. Virksomheten i Norge genererer over 35 000 oppdrag årlig. Vi har kontorer i 35 byer og tettsteder og 11 000 medarbeidere knyttet til oss.

Kontakter

Sven Fossum

Sven Fossum

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 93024314

Manpower er Norges største og ledende bemanningsbyrå.

Vi bemanner og rekrutterer til privat og offentlig sektor. Siden starten i 1965 har vi bistått med å få over en halv million mennesker i jobb, og hvert år er nærmere 20 000 dyktige mennesker i jobb gjennom oss, via rekruttering eller innleie. Solid erfaring, innovative og fleksible løsninger, samt DNV GL sertifiserte rådgivere gjør oss til den komplette leverandør for våre kunder.

Manpower
Lakkegata 53
0202 Oslo