Pressemelding -

Den trønderske offshorenæringen samles til debatt

14. april inviterer næringsklyngen NCE Instrumentation til frokostmøte med debatt på Clarion Hotell & Congress. Tema er utfordringene til den norske petreoleumsnæringen.

Frokostmøtet gjestes av representanter fra næringen, FoU-institusjoner og regionens øvrige næringsliv.

Målet med møtet er å lufte gode ideer og tanker om hvordan vi sammen kan bedre næringens vekstvilkår og forme en bedre fremtid for alle parter. For noen vil det å tenke nytt bety teknologioverføring og omstilling til nye bransjer, mens for andre betyr det enda mer fokus på effektivisering av operasjoner og forsvarlig ressursforvaltning.

Debatten blir innledet med et foredrag fra leder for Stortingets Energi- og miljøkomitee, Ola Elvestuen. I sitt innlegg vil han presentere komiteens syn på videre utvinning på norsk sokkel de neste årene. I tillegg vil han belyse utfordringer knyttet til å opprettholde kompetanse og kapasitet til leverandørindustrien.

Hensikten med debatten er å skape et økt engasjement og samarbeid i en tid hvor næringen er under press. Næringen har også tidligere opplevd bølgedaler og mange aktører mener å ha kommet styrket ut av disse. Hvilke erfaringer kan de dele slik at vi er rustet for fortsatt vekst og forbedring?

NCEI OFFSHORE er en dynamisk arena for den voksende trønderske offshoreklyngen som i dag omfatter bortimot 140 bedrifter. Målet med samarbeidet er å styrke leveransekraften til bedriftene i Trøndelag og strategisk posisjonere dem inn imot de store nasjonale og internasjonale markedene.

Pressen inviteres til å delta.

Sted: Clarion Hotell & Congress Trondheim 

Møtedato: 14. April, Frokostmøte fra 0800-0930, debatt fra 0945 – 1045

Kontaktperson: Peter Mikael Høvik, Markedsansvarlig • Tel +47 930 90 170 • E-post: peter@inrigo.no 

Foto: Zero-konferansen / Zero Emission Resource Organisation

Emner

  • Entreprenørskap

Kategorier

  • ncei offshore
  • nce instrumentation
  • olje og gass
  • ola elvestuen

Regions

  • Sør-Trøndelag

Norwegian Centres of Expertise Instrumentation (NCEI) er en klynge høyteknologibedrifter innen instrumentering lokalisert i Trondheim. 

Kontakter

Peter Høvik

Markedsansvarlig NCEI offshore +4793090170