Pressemelding -

Ny lærebedrift for mediegrafikerfaget i Bø

Godkjenningen er gitt på grunnlag av at bedriften kan gi opplæring i samsvar med læreplanen for faget.

- Det innebærer at vi kan ta imot elever fra Media og Kommunikasjon som skal ha 2 år praksis i mediegrafikerfaget før de går opp til fagbrev, forteller daglig leder Line Suhr Johansen.

En mediegrafiker jobber med utforming og produksjon av visuell kommunikasjon, grafisk design og produksjon, og skal sørge for at budskapet er lett forståelig for mottakeren.

Vanlige arbeidsoppgaver er design og produksjon av annonser, plakater, brosjyrer og annen visuell kommunikasjon og emballasje. Det kan også være design og produksjon av bøker, magasiner, tidsskrifter, webdesign og andre digitale flater. Som mediegrafiker må du ha god kunnskap om ulike analoge og digitale medier. Du må ha god forståelse for hvordan det visuelle uttrykket virker på mottakeren.

Mediegrafikere jobber i mange ulike grafiske bedrifter. Du finner mediegrafikere i reklame- og designbyråer, aviser, trykkerier, multimedieselskaper, TV- og produksjonsselskaper, internettbedrifter og i andre bedrifters medie- og informasjonsavdelinger.

Nettrakett er et digitalt byrå som bistår kunder over hele landet med blant annet markedsføring, design, web- og systemutvikling og sikkerhetstjenester.

Bedriften synes det er fint å ha muligheten til på denne måten hjelpe unge og lærvillige fra distriktet til en yrkesvei innenfor medie- og kommunikasjonsbransjen.

- Behovet for kompetente medarbeidere er stort innenfor feltet. Det å bli lærebedrift er viktig, også i forhold til vår egen rekruttering. At vi som lærebedrift kan hjelpe til med praktisk anvendelse og til enhver tid oppdatert kunnskap tror vi er en stor fordel for alle parter. Det siste året har vi hatt 4 elever fra videregående utplassert, sier Johansen som også er faglig leder i selskapet for denne satsingen.

Blant de ansatte hos Nettrakett finner vi Ulrikke Uhre som har fullført 3 år på Medier og Kommunikasjon ved Hadsel videregående skole. I 2016 ble hun ansatt som trainee i Nettrakett, og har således fått enda mer faglig påfyll i form av kurs og sertifiseringer. Våren 2017 ble hun ansatt som designer og fotograf, og har siden da jobbet med svært mange store spennende prosjekter.

- Hos Ulrikke står brukervennlighet og ryddig design alltid i fokus, og med en særlig stor interesse for fargeteori og informasjonsflyt. For Nettrakett leverer Ulrikke design som er gjennomtenkt helt ned til den minste detalj. Ingen ting overlates tilfeldighetene. Kombinert med hennes kreative tankegang er hun ikke redd for å tenke utenfor boksen, og kan dermed lage unike og nyskapende design som skiller seg ut fra mengden, sier Johansen.

Ulrikke jobber stadig med å utvikle seg selv som designer, og skal etter flere år med relevant arbeidserfaring og skolegang gå opp til fagprøve innen mediegrafikerfaget i 2018.

I følge Vilbli.no, fylkenes informasjonstjeneste for søkere til videregående opplæring, er Nettrakett eneste private godkjente lærebedrift i dette faget i Nordland fylke.

Dette er Nettraketts andre godkjenning som lærebedrift på kort tid. I fjor høst ble Bø-bedriften godkjent som lærebedrift i IKT-Servicefaget.

- Det er verdt å nevne at vi har fått god hjelp fra Opplæringskontoret for Nordre Nordland i forbindelse med godkjenning som lærebedrift, avslutter daglig leder.

Les mer om Nettrakett her: https://nettrakett.no/

Related links

Emner

  • Utdanning

Kategorier

  • mediedesign
  • design
  • nord-norge
  • mediegrafikerfaget
  • vesterålen
  • nordland
  • lærling
  • lærebedrift
  • mediegrafiker
  • medieproduksjon
  • nettrakett
  • bø i vesterålen
  • grafisk design

Regions

  • Sør-Trøndelag

Nettrakett AS er et helhetlig digitalt byrå lokalisert ytterst i vakre Bø i Vesterålen.Vi hjelper kunder over hele landet med nettløsninger, helhetlig nettmarkedsføring, analyse, sosiale medier, grafisk design, foto samt strategisk rådgivning. Vi tar i mot alle typer nettrelaterte utfordringer med et smil.

Kontakter

Line Suhr Johansen

Pressekontakt Daglig leder 957 65 491

Relatert innhold