Nyhet -

Gåskjenn inn til 6 plass i U23 EM

Under dagens fellesstart for Kvinner U23 under Europamesterskapet i landeveissykling i Alkmaar var det et sterkt norsk lag som stod på startstreken.

Det norske laget bestod av: Thale K Bjerk (Bærum OCK/ Hitec Products – Birk Sport), Ingvild Gåskjenn (Horten og Omegn's CK/ Hitec Products – Birk Sport), Pernille L Feldmann (Stavanger SK/ Hitec Products – Birk Sport) og Amalie Lutro (Stavanger SK/ Hitec Products – Birk Sport). Løypen gikk i en runde på 11,5 km og de skulle sykles 8 runder i den krevende løypen. Regnet hadde avtatt, men veien var fortsatt våt og glatt. Det ble kjørt hardt, men det ble ikke de store utskillelsene før sent i rittet. Inn på den siste runden hadde Norge fortsatt Gåskjenn, Feldmann og Lutro med i hovedfeltet. Inn på det siste brosteinspartiet satt Frankrike sitt lag opp farten og det var kun Gåskjenn og Lutro som hang med det stadig minkende feltet. Inn på den siste kilometeren kjørte Italia opp farten og Gåskjenn kjempet hardt for å komme i en god posisjon før oppløpet. Italia sin taktikk lykkes og Letizia Paternoster fra Italia vant foran Marta Lach fra Polen og Lonneke Uneken fra Nederland. Gåskjenn gikk i mål til en fantastisk 6 plass. Lutro kom inn til en flott 25 plass. Feldmann kom i mål på en 44 plass og Bjerk stod av rittet.