Nyhet -

Haraldseth og Persson vant NorgesCup-åpningen i syklecross

Fredrik Haraldseth og Jeanette Persson var raskest i seniorklassene da startskuddet for årets NorgesCup i syklecross gikk i Svelvik i dag. I juniorklassene var Håkon Lunder Aalrust og Ingvild Gåskjenn best.

Med rekorddeltakelse, strålende høstvær og raskt føre ble det en morsom åpning på årets NorgesCup i syklecross. Løypa i Svelvik bød på fartsfylte og spennende ritt i alle klasser og dagen ble avsluttet med en durabelig duell mellom regjerende NorgesCup-vinner Morten Vaeng fra Drammen CK og Fredrik Haraldseth fra Bærum OCK. Det to lå samlet til det gjenstod to runder, men derfra og inn viste Haraldseth seg som den sterkeste. I mål var han 19 sekunder foran Vaeng. Kristoffer Wormsen fra Ringerike SK ble nummer tre, 1:12 bak Haraldseth.

I kvinner senior var det en annen terrengsyklist, Jeanette Persson fra Skullerud SK, som viste seg frem og vant rittet. Men heller ikke Persson fikk en billig reise til mål, bak jaget Katrine Hofstad fra IK Hero. Hun var nummer to i mål, 12 sekunder bak – en luke som holdt seg stabil gjennom siste halvdel av rittet. Tiril Hole Mohr, også hun fra IK Hero, ble nummer tre, 55 sekunder etter vinneren.

At det var terrengsyklistenes dag i Svelvik var det ingen tvil om. Håkon Lunder Aalrust fra Asker CK forserte de ulike hindrene i løypa lekende lett og tok en komfortabel seier, 26 sekunder foran Eirik Pettersen fra Lillehammer CK. Marius Grødahl Andresen fra Halden CK tok tredjeplassen, 1:28 foran Aalrust.

Prisen for dagens mest imponerende prestasjon går til Ingvild Gåskjenn fra Horten OCK som var raskest av samtlige kvinner og dermed gikk til topps i juniorklassen. Andre juniorjente på start og nummer to i mål ble Helene Holte fra Grenland SK.

Resultater fra samtlige klasser finner du her!