Nyhet -

Hofstad og Vaeng vant i Drammen

Katrine Ferrao Hofstad vant kvinneklassen mens hjemmefavoritt Morten Vaeng innfridde i herrenes ritt da andre runde i NorgesCup syklecross ble arrangert i Drammen søndag. I juniorklassene gikk Ingvild Gåskjenn og Eirik Pettersen til topps.

Morten Vaeng fra Drammen CK, som i tillegg til å sykle selv er en av ildsjelene bak syklecrossrittet i Solbergelva i Drammen klaget tidligere i uka over tørre forhold i løypa. På rittdagen fikk han det som han ville med mye nedbør i morgentimene. Vangen utnyttet de krevende forholdene, fikk tidlig en luke og kjørte sakte, men sikkert fra konkurrentene. I mål var han 2:16 foran andremann Henrik Fiskaadal fra Kristiansands CK og 2:38 foran nummer tre, Kristoffer Sommer Wormsen fra Ringerike SK.

- Det var moro! Jeg forstår egentlig ikke at det gikk så bra, for jeg var sliten hele veien. Men i dag var løypa perfekt, akkurat som jeg vil ha den, sier en fornøyd vinner. Med dagens seier leder Vaeng NorgesCupen sammenlagt.

Katrine Hofstad ble nummer to i lørdagens NorgesCup-åpning og var ute etter revansj i dag. Hun takles løypens mange taktskifter bra og vant rittet 1:03 foran gårsdagens vinner, Jeanette Persson fra Skullerud SK. Tiril Hole Mohr fra IK Hero ble nummer tre, 1:17 bak Hofstad.

- Det var knallhardt! Jeg tror det var all løpingen som gjorde at jeg vant i dag, sier Hofstad, som med dette leder NorgesCupen sammenlagt.

I klassen for menn junior var det Eirik Pettersen fra Lillehammer CK som ville revansjere en sur andreplass i lørdagens ritt. Det gjorde han på utmerket vis og syklet inn til en overlegen seier, 1:37 foran Sindre Reidar Mohr fra Stavanger SK. Tredjeplassen gikk til Marius Grødahl Andresen fra Halden CK, 2:15 etter Pettersen.

Med dagens seier leder Pettersen NorgesCupen sammenlagt etter to ritt.

Som lørdag imponerte Ingvild Gåskjenn fra Horten OCK stort og var raskest av samtlige damer. Det ga seier i klassen for kvinner junior og fortsatt ledelse i NorgesCupen. Nummer to i klassen ble Helene Holte fra Grenland SK, 4:24 bak Gåskjenn.