Nyhet -

Ikke helt dagen for de norske damene i VM fellesstarten

Susanne Andersen ble beste norske på en 29 plass, men vi satt med 3 ryttere i hovedfeltet inn til rundene.

Det var i dag duket for VM fellesstart for K Junior. Løypen var på 149,4 km km og gikk fra Bradford til Harrogate. Løypen var svært kuppert, men en hard stigniung etter ca 44 km kjørt. Rittet ble avsluttet med 3 runder i rundløypen i Harrogate. Norge hadde følgende på start: Susanne Andersen, Stavanger SK / Team Sunweb, Stine Borgli, CK Victoria / FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope, Vita Heine, Fana IL Sykkel / Hitec Products – Birk Sport, Ingvild Gåskjenn, Horten OCK / Hitec Products – Birk Sport og Katrine Aalerud, Vestby SK / Team Virtu Cycling Women. Det ble et hard kjør i starten og så ble det satt hard fart i bakken etter 44 km. Hovedfeltet ble delt opp i flere mindre grupper. Gåskjenn hadde ikke dagen og stod av rittet. Borgli fikk mekaniske problemer og måtte over på reservesykkelen. Hun klarte ikke å ta igjen hovedfeltet som holdt en svært høy fart. Van Vleuten fra Nederland satt her en svært høy fart og gikk på en solo brudd. Bak jaget en gruppe på 6 ryttere. I hovedfeltet satt Andersen, Aalerud og Heine. På nest siste runde fikk Heine mekaniske problemer og falt av hovedfeltet. Aalerud ofret seg for Andersen, men de klarte ikke å ta igjen de 3 enslige solobruddene som var foran. I spurten om 4 plassen fokk Andersen kramper og fikk ikke ut sitt potensiale, hun endte på en 29 plass, Aalerud på 40 og Heine nr 51.

Gullet gikk til van Vleuten fra Nederland, sølv til van der Breggen fra Nederland og bronsen gikk til Spratt fra Australia,