Nyhet -

​Kjøren og Bøe Jacobsen raskest på Darbu

Fjorårets NorgesCup-vinner Ola Kjøren vant på samme måte som i fjor åpningsrittet på Darbu.

-Det gikk litt over forventing i dag. Kroppen var overraskende bra og det var kult å se at det gikk såpass fort. Dette var en fin start på sesongen, sa en fornøyd Ola Kjøren etter rittet.

Kjøren var drøye 5 sekunder foran Svenske Emil Linde, mens Sondre Kristiansen tok tredjeplassen. Sondre Kristiansen har den hvite ledertrøyen som indikerer beste U23 rytter i NorgesCupen sammenlagt.

- Mer å gå på teknisk

- Det var knallhardt. Jeg føler jeg har mer å gå på teknisk, men kroppen fungerte veldig bra, På en så kort tempo blir man litt ekstra stressa, og da blir det litt tekniske småfeil. Forhåpentligvis er de borte på morgendagens rundbaneritt, sa Ingrid Sofie Bøe Jacobsen etter målgang.

I kvinneklassen ble Elisabeth Sveum nummer to, mens Marit Sveen tok tredjeplassen og den hvite trøyen for beste U23 rytter.

Rongve og Pedersen i gult

I juniorklassen for kvinner tok Anna Stray Rongve seieren med 7 sekunders margin på svenske Selma Svarf. Maria Victoria Dammen tok tredjeplassen. Blant herrene var Sigurd Salberg Pedersen suveren og vant med 20 sekunder foran Andreas Finni Magnussen. Her tok Erik Larsen Høiås tredjeplassen. Etter dagens seiere sykler både Anna Stray Rongve og Sigurd Salberg Pedersen i gul ledertrøye under morgendagens rundbaneritt.