Nyhet -

​NM Terreng Sprint

Norgesmesterskapets andre og siste dag hadde sprint på programmet. I strålende solskinn ble det kjempet knallhardt om de gjeve norgesmestertittlene. Løypa som rytterne skulle igjennom var ca 900 meter lang og inneholdt flere partier kjente for rytterne fra rundbanerittet.

I herreklassen var gårsdagens norgesmester på rundbane Ola Kjøren sterkest i prologen. Han syklet de 900 meterne på 02:14,28. I kvinneklassen var raskeste prologtid 02:48,1. Den ble satt av Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fra Halden CK.

Etter flere tette delfinaler var det endelig avgjort hvem som fikk plass i de gjeve finalene. I herreklassen stilte Ola Kjøren, Eirik Langerud, Eskil Evensen-Lie og Fredrik Haraldseth på start. Først i mål og norgesmester ble i midlertid Fredrik Haraldsæth. Han vant foran Ola Kjøren. På tredje og fjerde plass kom henholdsvis Eirik Langerud og Eskil Evensen-Lie. I kvinneklassen sto Sylvi Sommer, Elisabeth Sveum, Ingrid Sofie Bøe Jacobsen og Marit Sveen på startstreken. Norgesmester ble tilslutt Ingrid Sofie Bøe Jacobsen. Hun syklet inn foran andrekvinne Elisabeth Sveum. Tredje og fjerdeplassene gikk til henholdsvis Marit Sveen og Sylvi Sommer.