Nyhet -

Sandviken overtok ledertrøyen

Under vanskelige forhold ble NorgesCup utfor arrangert første helgen i august. Med skikkelig regnbyger mellom seeding og finalerundene ble det ekstremt sleipe og vanskelige forhold i en allerede tøff utforløype i Hafjell.

I klassen M-Junior ledet Grunde Kvålseth etter seedingen. Etterfulgt av Frikk Hess-Bolstad og Simen Smestad. Kvålseth fikk det tungt i finaleomgangen og havnet nede på en 7.plass. Derimot fulgte Hess-Bolstad og Smestad opp god seeding runde og det var hjemmefavoritten Frikk Hess-Bolstad fra IK Hero som stakk av med seieren, til stor glede for hjemmepublikum. Robin Andre Ryste Skjeret (+05,71) tok en sterk 2. Plass, mens NorgesCup leder Simen Smestad(+08.42) kapret den siste pallplassen. Han beholder dermed sin sammenlagtledelse.

Blant kvinnene var det Frida Helene Rønning som ledet foran Josefine Björkman og Vera Levisdottir. I finalerunden ble det en tøff kamp mellom de nevnte tre og norgesmester Hilde Sangesland Strædet. Sangesland Strædet kjørte en strålende finalerunden og tok en suveren seier. Vinneren selv hadde følgende å si om løpet ”Jeg er fornøyd, safet inn for å unngå uhell” Bak henne fulgte Josefin Björkman (+03,36) og Vera Levisdottir (+12,02) Sangesland Strædet er også sammenlagt leder i NorgesCupen og beholder sin suverene ledelse.

M-Senior, var det Ryes syklisten Zakkarias Blom Johansen som vant seeding heatet og fikk oppgaven og avslutte dagens NorgesCup ritt på Hafjell. Foran han startet henholdsvis Lars Sandviken og Guy Gibbs. Rye rytteren Zakkarias Blom Johansen tok en suveren seier, foran Lars Sandviken (+05,37) Svenske Simon Huhtimo tok den siste pallplassen (+11,42) NorgesCup leder Isak Leivsson kjørte internasjonalt ritt og deltok ikke. Svendsens 2.plass førte dermed til at han tok over ledelsen sammenlagt.